Authentieke eikenhouten vloer

VloerenExclusief

Een doordacht plan en een goede uitvoering zorgden ervoor dat dit schitterende interieur tot stand kon komen. Als je goed kijkt ontdek je een doordachte materiaalkeuze, een slim lichtplan, een kloppend kleurenpalet en verschillende eyecatchers. Al deze elementen samen zorgen ervoor dat alles tot in detail klopt en er in de woning een heerlijke sfeer heerst. Eenheid werd voornamelijk gecreëerd door de materiaalkeuze.  De zachte stoffen zie je overal in de woning terugkomen en ook de houten vloer van eik werd, woning breed, in verschillende ruimtes gelegd. Deze houten vloer van VloerenExclusief vormt dan ook écht de basis van het interieur.

Eik, Houten vloer, VloerenExclusief

Authentieke vloer

De bewoners van deze villa wilden graag dat de vloer authentiek was en volledig naar hun wens vorm zou krijgen. Daarom werd gekozen voor extra brede vloerdelen, van 24 centimeter breed, voor een luxe uitstraling. De planken zijn van eik en werden handmatig gebrand met een vuurbrander. Hierdoor krijgen de planken een diepdonkere kleur. Vervolgens wordt het zachte hout van de planken afgeborsteld. Zodat de tekening van het hout mooi zichtbaar wordt, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Daarna worden de vloerdelen van eik gebleekt en gespoeld, zodat een mooi contrast ontstaat met de donkere kleur van het branden. Tot slot werd de vloer afgewerkt met twee componenten olie ter bescherming.

Meer over VloerenExclusief

De vloer van deze woning kreeg zijn uiterlijk door een interessant proces. Waardoor de vloer geweldig goed past bij de rest van de inrichting. VloerenExclusief heeft wederom maatwerk en vakmanschap geleverd. Dit zijn dan ook de uitgangspunten die zij in ieder project mee proberen te nemen. Daarnaast zorgen het oog voor detail en de verzorgde afwerking ervoor dat iedere vloer van VloerenExclusief zich onderscheidt van alle andere vloeren. Ben je benieuwd naar wat ze voor jou zouden kunnen betekenen? Kijk dan gerust eens op de website.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 05-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: VloerenExclusief