Authentieke gevelbekleding met Millboard planken

Alterwood

Zie je de karakteristieke, natuurlijke en warme uitstraling van hout wel zitten? Maar kijk je ook naar de prestatie, duurzaamheid en onderhoud van houten planken? Dan is er misschien nog een ander alternatief voor gevelbekleding dat je wellicht aanspreekt, namelijk Millboard gevelbekleding van Alterwood. Deze planken hebben de natuurgetrouwe uitstraling van hout, maar voldoen ook op functioneel vlak. Dit maakt het product erg geschikt voor het bekleden van de gevel. Al helemaal nu wordt gewerkt met een tand- en groefsysteem, waardoor een gesloten gevelsysteem gecreëerd kan worden.  

Ontwikkeld voor de buitenomgeving

Naast dat de Millboard planken, met perfect nagebootste houtnerven, in alles lijken op hout kennen ze nog meer voordelen. Door de samenstelling van de planken, zijn ze erg licht en sterk. Dit betekent dat ze niet zullen kromtrekken of rotten, in tegenstelling tot houten planken. Daarnaast is de gevelbekleding van Millboard ook voorzien van een Lastane toplaag die bestand is tegen krassen en vlekken en ontwikkeld is voor de veeleisende buitenomgeving.  

Eenvoudig onderhoud 

Bovendien is Millboard gevelbekleding ook erg eenvoudig in onderhoud. Er hoeft jarenlang niet naar omgekeken te worden, zonder dat het zijn charme verliest. Dit komt onder andere door de toplaag, die ook UV – en weerbestendig is. In 25 jaar zal de kleur hetzelfde blijven. Regelmatig schuren, beitsen en lakken is dan ook niet nodig. Op deze manier kan geprofiteerd worden van de natuurlijke schoonheid en de hoge prestaties.  

Veelzijdige collectie 

Een ander voordeel van de Millboard planken is, dat ze net zoals echte houten planken, erg eenvoudig te verwerken zijn tegen de gevel. Ook is het mogelijk om de planken volledig op maat te laten zagen en verlijmen. Daarnaast bestaat de collectie van Alterwood uit verschillende kleuren, waardoor er voor ieder wat wils wat te vinden is en ze altijd maatwerk kunnen leveren.  

Editor: Media Team

Datum: 19-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alterwood