Roosen-3181
previous arrow
next arrow

Authentieke langgevelboerderij | Marco Daverveld

Het rietgedekte pand is volledig onderkelderd

Het is een echte dwarsligger. Een langgevelboerderij met authentieke accenten, gebouwd door architect Peter Timmers van Van de Ven Architecten en Christian Warner van het gelijknamige bedrijf. Marco Daverveld is verantwoordelijk voor het interieur. Het perceel liet het echter niet toe om de nieuwe boerderij parallel aan de weg te bouwen, dus ligt hij haaks op de weg. Het voortraject heeft zo’n anderhalf jaar in beslag genomen, zodat er ruimschoots de tijd genomen kon worden om de wensen van de bewoners volledig uit te laten kristalliseren.

En dat was de moeite waard. Het rietgedekte pand is volledig onderkelderd en zo gesitueerd dat alle ruimtes contact hebben met zuidkant van de tuin, zodat men de hele dag van de zon kan genieten. Boven zijn er vier slaapkamers en twee badkamers. Ook voor de kinderen is er speelruimte. Apart van het huis staat een compleet ingericht relaxhuis waar het goed toeven is met vrienden en de barbecue overuren maakt.


“Marco wist ons onderweg nog veel nuttige tips te geven die uiteindelijk ons wooncomfort verbeterd hebben”


Concreet interieurplan

Via via kwamen de bewoners in contact met ontwerper en interieurarchitect Marco Daverveld. “Dat bleek achteraf een van de beste beslissingen die we genomen hebben”, vertelt het echtpaar. “Met hem klikte het vanaf het eerste begin. Hij begreep wat we bedoelden en wist daar adequaat op in te spelen. Hij was er weliswaar niet vanaf het allereerste begin van de ontwerptekeningen bij betrokken, maar hij wist onderweg nog veel nuttige tips te geven die uiteindelijk ons wooncomfort verbeterd hebben. Zo ontstond langzamerhand een concreet interieurplan met kleurstellingen en een verlichtings- en vloerenplan. Bovendien is alles nauwkeurig op maat gemaakt, waardoor het exact past.”

Bestra Interieurbouw realiseerde de leefkeuken, maar ook alle (inbouw)kasten in het huis.

Prachtig geheel
Natuurlijk waren er nog veel meer vaklieden en bedrijven betrokken bij het uiteindelijk resultaat, waarover het stel bijzonder tevreden is. Zelf zijn ze op zoek geweest naar het meubilair en de gordijnen voor de inrichting, wat ze steeds terugkoppelden met Marco om te checken of het in het totale beeld paste. “Als we alles zelf hadden moeten doen, was het zeker niet zo’n prachtig geheel geworden. Daarvan zijn we overtuigd.”

The Art of Living, Exclusief wonen, Modern interieur, wit interieur, design, Bestra Interbouw BV, Daverveldontwerpers, Simon Stukadoors


“Als we alles zelf hadden moeten doen, was het zeker niet zo’n prachtig geheel geworden. Daarvan zijn we overtuigd”


De parketvloer is afkomstig van De Kempen bv.

The Art of Living, Exclusief wonen, Wellness, luxe badkamer, warme stijl, authentieke accenten, luxe badkuip, Simon Stukadoors

Bouwmans Vuur Totaal verzorgde alle haarden

Domotica
In de woning zit ook een domoticasysteem dat onder andere het geluid, de verlichting, de beveiliging en de algehele aansturing regelt. “Aanvankelijk twijfelden we over de aanschaf vanwege de kosten, maar achteraf is het iedere euro waard gebleken. Zo’n systeem is fantastisch natuurlijk, maar we hebben gemerkt dat je er ook wel heel lui van kunt worden. Je zit voor de televisie en regelt alles vanuit je luie stoel”, aldus de bewoners.

The Art of Living, Exclusief wonen, Loungebank, buitenterras, overdekt terras, pannendak, authentieke accenten, Borrenbergs Bouwbedrijf bv, Zwedak recreatiebouw bvThe Art of Living, Exclusief wonen, Zwembad, Zwedak recreatiebouw bv, Fons Linders, tuin, boerderij, rietendak

Fons Linders deed zowel het ontwerp als de aanleg van de tuin. Het zwembad is van Zwedak recreatiebouw

Schitterend panorama
De tuin is vanwege drie kinderen erg kindvriendelijk. Er ligt veel gras, maar waarmee de robotmaaier dagelijks druk in de weer is. Gazon, beplanting en bomen wisselen elkaar af en bieden een schitterend panorama dat zich vanuit het huis voor het oog ontvouwt. Bovendien is er voor de kinderen een aparte speeltuin met kasteelachtige bouwsels waarin ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Ook het met pannen gedekte, boerderijachtige poolhouse komt uit zijn koker en staat prachtig bij het zwembad.

“Met de buurt zijn we heel blij. De mensen zijn hartelijk en qua ligging is het ideaal. We zitten dichtbij alle voorzieningen en hebben toch het idee dat we heerlijk ‘buiten’ wonen. Eigenlijk hadden we niet beter kunnen wensen en ontbreekt er niets.”

Tekst: Ben van der Sommen
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Marco Daverveld bekijken?

___