stalen trap, Preferro,

  • Preferro metaaltechniek
  • De Beeke 1
  • 5469 DV Erp

Authentieke stalen trap | Preferro

Dit strak ingerichte huis staat in de buurt van Eindhoven. Wat begon als een varkensstal werd door de vorige bewoners ingericht als een kunstenaarswoning met alle eigenzinnige elementen van dien. Het huis heeft na de verbouwing een loftachtige uitstraling gekregen: één grote open ruimte met een loopbrug en glazen puien. De woning bestaat uit drie verdiepingen: drie slaapkamers, badkamer, inloopkast, woonkamer, bioscoop, woon- en bijkeuken, balkon en tuin. De stalen trap die het geheel verbindt is een authentiek product van Preferro. Door het ontbreken van een hal laat het huis zich achter de voordeur meteen in alle grandeur zien.

stalen trap, Preferro,

Zorgvuldig afgewerkt

Bij binnenkomst bevindt zich rechts de woonkamer. In een wand van textiel en staal is een state-of-the-art speakerset vakkundig weggewerkt. Een met leer beklede deur in de kamer biedt toegang tot een bijkeuken. Op de grond liggen brede eikenhouten planken. Het toegepaste kleurenpalet is natuurlijk en past perfect in het geheel. In de keuken ligt een keramische vloer. De kastenwanden in de keuken zijn afgewerkt met off black spuitwerk en een stalen roomdivider. De stalen trap is een open ontwerp waardoor het geheel ruimtelijk aandoet. Het zwarte staal komt op meerdere plekken terug in het huis. Op die manier wordt een stijl echt een signatauur.

Meer over Preferro

Preferro is een specialist in het creëren van hoogwaardig metaaldesign, stijlvolle stalen deuren en adembenemende stalen trappen; oogstrelend maatwerk van ongekend niveau en ambachtelijk vakwerk van Nederlandse bodem. Dat is waar Preferro voor staat. Het team is jong, dynamisch, vakkundig en ervaren, maar ook perfectionistisch en flexibel. Het bedrijf is opgericht door Rob van Lieshout en Jens Otten, twee vakmannen met een passie voor metaal en oog voor detail. Het zijn twee vrienden met één doel: mooi werk maken. Metaalwerkers. Ruwe bolsters, blanke pit. Noeste mannen. Harde werkers. Het is allemaal honderd procent waar. Maar Preferro is zoveel meer. Bij Preferro werken stylisten die door hun werk verheven worden tot kunstenaars.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Peter Baas

____

____

Meer projecten van Preferro bekijken?