Authentieke villa met design shutters

Livium

In de buurt van een grote stad staat deze imposante villa. Deze woning kreeg vorm doordat authentieke kenmerken werden gecombineerd met moderne en organische elementen. De wensen en ideeën van de bewoners werden vertaald naar een sublieme villa, waar enorm van genoten kan worden. De grote hoeveelheid daglicht is daar medeverantwoordelijk voor. Raampartijen laten bijzonder veel licht binnen en zorgen ervoor dat binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar overlopen. Om het licht te reguleren en voldoende privacy te garanderen werden shutters, van Livium, verwerkt in het spraakmakende exterieur.

Shutters, zonwering, Livium

Het exterieur

Een elegante mix van authentieke en moderne elementen zorgt ervoor dat de villa perfect in zijn omgeving past. De rieten kap plooit prachtig over het witte stucwerk en de combinatie met donkere kozijnen zorgt voor een sereen gevelbeeld. De voorzijde oogt bewust erg gesloten om zo de nodige privacy te behouden. De achterzijde daarentegen open zich volledig naar het prachtige landschap toe. Ook vind je aan deze zijde het terras, dat door de oriëntatie heerlijk beschut ligt.

Shutters

Grote raampartijen, veel licht en een naadloze overgang van de binnenruimtes naar het terras, het lijkt allemaal fantastisch. Toch vonden de bewoners dat met een aantal aspecten rekening gehouden moest worden; lichtregulatie en privacy. Daarom kozen zij ervoor shutters fraai te integreren in de architectuur van de villa. Hierdoor geniet de villa van uniek lichtinval zonder dat de shutters het exterieur van de woning negatief beïnvloeden.

Shutters, zonwering, Livium

Meer over Livium

De shutters aan de achterzijde van het huis werden geleverd door Livium. Dit bedrijf presenteert al enige tijd de nieuwste toepassingen van zonregulatie. Denk aan louvredaken, louvrepanelen en kwalitatief hoogwaardige shutters. Livium staat voor maatwerk en leveren na goed overleg met hun klanten de perfecte zonweringstoepassingen. Deze villa is daar het perfecte voorbeeld van; de shutters gaan volledig op in het exterieur, voor een fenomenaal eindresultaat.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 27-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten