stalen deuren, stalen kozijnen, stalen ramen

  • StalenDeurenHuys
  • Meistraat 7
  • 2480 Dessel (België)

Authentieke villa met stalen kozijnen | StalenDeurenHuys

Toen deze prachtige authentieke villa uit 1930 gerenoveerd moest worden wilden de bewoners de oorspronkelijk uitstraling van het pand behouden. De woning heeft altijd al voor een deel bestaan uit stalen kozijnen, dus ook deze moesten in ere gehouden worden.

Nieuwe traditionele kozijnen

Om dezelfde sfeer te behouden voor de woning werden de oude stalen kozijnen vervangen door een nieuwe variant. Deze hebben nog steeds een traditionele uitstraling en hebben dus exact dezelfde look als de originele kozijnen.

stalen deuren, stalen ramen, stalen kozijnen

Hoge kwaliteit

De nieuwe kozijnen mogen er dan misschien wel hetzelfde uitzien als de oude, in kwaliteit zit wel degelijk een verschil. De ramen zijn namelijk gemaakt van een en hoog rendement glas en de kozijnen zijn van de slankste profielen gemaakt. De afwerkingen hiervan zijn zeer verfijnd. Ook is er een groot verschil dat er gebruik wordt gemaakt van isolerend dubbel glas, hierdoor is condensvorming op de ramen geen issue meer.

stalen deuren, stalen kozijnen, stalen ramen

Het kan allemaal

In dit project moesten de stalen kozijnen vooral lijken op de oude kozijnen, ze moesten traditioneel zijn. Maar bij Stalendeurenhuys is alles mogelijk. Van esthetisch strak, stoer en industrieel tot minimalistisch of klassiek. Een vast raam, draai- of kantelraam, het kan allemaal. Dat is de kracht van maatwerk.

 

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Stalendeurenhuys

_____

stalendeurenhuys

_____

Meer projecten bekijken van Stalendeurenhuys?


Web editor: Media team     |

Datum: 25 | mrt | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media