Authentieke villatuin met prachtige sierbestrating

Schellevis

Een tuinontwerp moet niet alleen mooi en functioneel zijn, de tuin moet vooral groen zijn. Dit houdt in dat het ontwerp afgestemd moet worden op de natuur en de omgeving. Dit werd dan ook als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van deze tuin. De hoofdrol is weggelegd voor de beplanting en de bestrating is hier ondersteunend aan. Daarom werd gekozen voor Schellevis tegels. Deze veelzijdige producten hebben een indrukwekkende uitstraling, zonder dat de groene omgeving zijn kracht verliest. 

Verbindende factor 

Deze prachtige tuin werd ontworpen rondom een bijzondere nieuwbouw villa. Dit houdt in dat rekening gehouden moest worden met hoogteverschillen en veel schuine lijnen. Het vormt een vrij lijnenspel en daar werd vervolgens weer slim op ingespeeld. Binnen dit bijzondere ontwerp zijn het de tegelpaden van Schellevis die een verbindende factor vormen tussen de verschillende tuindelen. Zo is bijvoorbeeld een 120×60 tegel gebruikt om het terras aan de overkapping te koppelen. Bovendien werden de producten van Schellevis gebruikt in het ontwerp van de villa en de overkapping. Hierdoor is de buitenruimte een verlengstuk van de villa geworden.  

Ruig en robuust 

Het speelse uitgangspunt van het tuinontwerp werd verder doorgevoerd in de keuze voor weelderige beplanting. De tuin moest zo ruig mogelijk worden en met de seizoenen mee kunnen veranderen. Bij deze beplanting bleek een dikke robuuste tegel van Schellevis erg goed te passen. Het zorgt voor een stoere uitstraling die zowel bij de houten panelen van het huis en de brug van corenstaal passen. 

Authentieke tuin 

Al deze elementen samen en de prachtige koivijver, die dient als eyecatcher, maken van deze tuin een interessant en authentiek geheel. Aan de ene kant werd voldoende spanning gecreëerd, wat vervolgens wel weer in balans wordt gebracht door de eenheid te bewaren. Dat werd in dit geval gedaan door de kleur- en materiaalkeuze. De Schellevis producten werden dan ook op verschillende wijzen toegepast om zo de rust te bewaren.  

Editor: Media team

Datum: 22-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living gebaseerd op een tekst van Jill Quant

Fotografie: Hans Gorter