Baden in weelde

Welson

Op een perceel van ruim drieduizend vierkante meter staat een royale nieuwbouwvilla te midden van een natuurlijk vormgegeven tuin. Het gezin met drie jonge kinderen heeft niet alleen de beschikking over een heerlijk gezinshuis, maar ook over een riant buitengedeelte, mede dankzij het zwembad en de spa die zijn geleverd door Welson, specialist in zwembaden, spa’s en sauna’s. De spa wordt het hele jaar door gebruikt; het verwarmde zwembad al vanaf het vroege voorjaar. 

 De onder architectuur aangelegde landelijke villa staat midden in het Noord-Hollandse polderlandschap, op de locatie van een voormalige manage. Het perceel is omringd door grote bomen. De bewoner vertelt: “Ter hoogte van ons woonhuis waren voorheen de stallen van de manege die hier vroeger stond. We wilden een huis in een landelijke stijl, passend bij de omgeving. We hebben voor het achterste deel van ons huis, of de schuur zoals wij dat noemen, juist een modernere uitstraling gekozen.” Van buiten oogt deze schuur, met zijn strakke belijning, frakéhouten gevels en geïntegreerde zonnepanelen op het dak, inderdaad wat moderner dan de hoofdwoning met grotendeels gemetselde muren. Beide gebouwen passen fraai bij elkaar en zijn onderling verbonden en binnendoor toegankelijk. Aardwarmte en de zonnepanelen zorgen voor een aangename temperatuur in huis en in de buitenbaden. 


Keuken

Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Alle leveranciers van de keuken

Maatwerk interieur

Jasper Fijma

Gietvloeren

Altach vloer & wand

Stalen trap

Metaal Maatwerk Groot
Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Functioneel ingedeeld 

“We hebben eerst de keukenapparatuur uitgekozen en daar de keuken omheen laten ontwerpen”, vertelt de bewoner lachend als we de ruime woonkeuken binnenstappen. De moderne keuken is dan ook van alle gemakken voorzien. De greeploze keuken is maatwerk, net als de rest van het vaste meubilair, en is rondom de centrale lange houten eettafel geplaatst. Om deze tafel staan een uitgenodigde lichtgrijze hoekbank en een aantal losse stoelen. De zwart-witte keuken is gecombineerd met licht eikenhout,materiaal dat in meerdere ruimtes van de woning is gebruikt, bijvoorbeeld voor parket, planken en kasten. De woonkamer grenst aan de keuken en bestaat uit twee gedeeltes die door een doorkijkhaard optisch van elkaar worden gescheiden. Aan de rechterzijde is de tv-hoek en aan de linkerzijde een apart zitgedeelte. Via zowel de woonkamer als keuken kom je in de hoofdentree, kun je naar een kantoorruimte, het gastentoilet en de trap naar de verdiepingen. De meeste ruimtes worden van elkaar gescheiden door stalen taatsdeuren.


Eerste verdieping

Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Alle leveranciers van de eerste verdieping

Kranen

JEE-O

Ruimte alom 

Op de eerste verdieping zijn alle slaapkamers te vinden. Er is een badkamer voor de volwassenen en een voor de kinderen, die er alle drie hun eigen waskom hebben op een breed wastafelmeubel. Deze etage heeft een warm-ogende, donkere eikenhouten vloer. De ouderslaapkamer bestaat uit drie onderling verbonden gedeeltes: een slaapgedeelte met een meubel, een ruimte met kledingkasten en een badkamer met een mooi vrijstaand bad, een douche en een wastafelmeubel. Loop je verder door naar boven, dan kom je op zolder: een grote ruimte onder het schuine dak die behalve een bergruimte, ook een walhalla voor Lego-liefhebbers is. 


De schuur

Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Het betere leven 

Aan een van de metershoge wanden van de riante hoofdentree valt direct het eveneens metershoge kunstwerk op. “We hebben een doek laten maken op basis van een hoge resolutiescan van het originele schilderij dat we ook hebben hangen. Het is een akoestisch paneel, dat z’n werk heel goed doet”, vertelt de bewoner. De akoestiek blijkt in de hele woning goed geregeld te zijn. Zo heeft het achterste deel van het huis, de ‘schuur’, een spanplafond. Geen overbodige luxe aangezien deze ruimte onder andere een muziekinstallatie, een pooltafel en een bar heeft en er regelmatig vrienden en familie over de vloer komen. “Als deze ruimte in gebruik is, trekken we de tussendeur naar ons woongedeelte gewoon dicht. Dan hoor je er echt geen geluid vandaan komen.” De ruimte is ook voorzien van een ovalen eettafel met velours stoelen, twee velours fauteuils, een toilet en een douche vlak bij de uitgang naar het terras met zwembad. Boven is nog een ruime zolder en een gastenverblijf. Het kleur- en materiaalgebruik van de ruimte is in lijn met die van het hoofdhuis: zwart, wit, grijs en lichtgroen gecombineerd met hout en staal komen ook hier terug en gaan mooi samen met de landelijk moderne uitstraling van de woning zelf.


Tuin

Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Alle leveranciers van de tuin

merk zwembad

Starline Group B.V.

Ontwerp & realisatie tuin

Vreeker BV

Bouw van de villa

Bouwbedrijf C.L. Hof
Nieuwbouwvilla, tuinontwerp, Welson, The Art Of Living

Zwemmen, zonnen en relaxen 

In de prachtige groene tuin zijn het zwembad, de spa en de vrijstaande sauna onderdelen waar het gezin veelvuldig gebruik van maakt. De buitenkeuken, de geïntegreerde trampoline, de kas, de vuurplaats en de terrassen zijn ook geliefde plekken. Het zwembad van Welson is een Starline-zwembad van twaalf meter lang, ruim vier meter breed en anderhalve meter diep. Het beschikt over een volautomatisch solar-lamellendek, dat via zonlicht bijdraagt aan het verwarmen van het water, net als de zonnepanelen op het dak van de schuur. Het water is ingesteld op een continue temperatuur van rond de achtentwintig graden. De mooie asymmetrische trap over de volledige breedte geeft veel ruimte om het bad in te lopen en om te spelen en te loungen in het water. De verlichting, uitgerust met rvs-armaturen, geeft ‘s avonds een prachtige sfeer aan het zwembadwater en de tuin. Dit skimmerzwembad, waarbij de skimmers zorgen voor de filtering van het water, is uit één stuk gemaakt van naadloos ‘stunning grey’ vinylester. 

Bubbelen met zeven man 

De organisch vormgegeven Dimension One-spa van Welson heeft een houtlook bekleding en geeft zeven personen tegelijkertijd de mogelijkheid om te relaxen in de diepe zitjes die ook als ligplaats fungeren. De waterjets en geïntegreerde verlichting kunnen gebruikt worden via het touch-bedieningspaneel of de app, dankzij de wifimodule. De spa’s van Dimension One behoren tot de energiezuinigste spa’s ter wereld, door de goed geïsoleerde kuip en cover die zorgen voor de nodige energiebesparing en een constante temperatuur van het water. Daardoor kun je op ieder moment van de dag in een warm bad stappen. “Ook als je in het nog wat frissere voorjaar uit het zwembad komt”, vertelt de bewoonster. Dat is nog eens ‘baden in weelde’. 

Editor: Media Team

Datum: 13-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal