Slimme badkamer gadgets | Pricewise

Uit een onderzoek van Multiscope blijkt dat een derde van de Nederlanders inmiddels een smart-home apparaat in huis heeft. Vooral slimme thermostaten worden massaal door ons aangeschaft. Wat veel mensen niet weten, is dat je de badkamer ook ‘smart’ kunt maken. We zetten een aantal slimme badkamer gadgets voor je op een rijtje.

Slimme toiletten

Toiletten worden steeds luxer. Zo zijn er al toiletten op de markt waarbij je niet meer zelf hoeft door te trekken. Aan de hand van sensoren wordt er automatisch doorgetrokken als de klant van het toilet gaat. Daarnaast doen deze slimme toiletten ook aan waterbesparing. De sensoren kunnen precies inschatten hoeveel water er nodig is om goed door te kunnen trekken. Daardoor wordt er nooit meer water gebruikt dan nodig is, een echte badkamer gadget dus. Een voorbeeld van zo’n slim systeem is Delta FlushIQ Technology.

Slimme douchekoppen

Er zijn tegenwoordig ook douchekoppen te koop met een ingebouwde draadloze speaker. Deze speaker maakt via bluetooth verbinding met een smartphone of tablet. Op deze manier kun je muziek en podcasts beluisteren. Ook bestaan er tegenwoordig douchekoppen die zijn uitgerust met verlichting. De sensoren bepalen of het water warm genoeg is en passen vervolgens de ledverlichting hier op aan. Op deze manier is het water altijd op de gewenste temperatuur. Ook bestaan er tegenwoordig waterbesparende douchekoppen om waterbesparing tegen te gaan. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich richt op de markt van slimme douches is Crosswater.

Slimme badkuip

Ben je van plan om een nieuwe badkuip te kopen? Dan kun je ook een slimme badkuip overwegen. Een voorbeeld van zo’n slimme badkuip is de Smarthydro van iHouse. Via een handige app op jouw smartphone kun je instellen wat de temperatuur van het water moet zijn en tot hoe ver de badkuip gevuld moet worden. Daarnaast zijn er ook zeven verschillende massages mogelijk.

Slimme spiegels

Ook de slimme spiegel wint steeds meer aan populariteit. Een voorbeeld hiervan is Tech2O Cyber Mirror. Dit is een waterbesparende spiegel, een televisie én een internet portal in één. Er zijn ook slimme spiegels op de markt die zich voornamelijk op vrouwen richten. Denk hierbij aan de Sensor Mirror Pro Wide-View. Via deze spiegel kun je zien hoe jouw make-up er vanuit verschillende hoeken uitziet. Er bestaan ook slimme spiegels waarop je de tijd, de datum én het weerbericht kunt zien. Daarnaast zijn er ook slimme spiegels beschikbaar die je helpen met afvallen en die zelfs jouw bh-maat kunnen bepalen.

Waarom slim?

Slimme badkamer gadgets maken het voor jou niet alleen makkelijker, vaak zijn de slimme varianten ook een stuk energiezuiniger en waterbesparend. Dit scheelt uiteindelijk weer in de kosten op bijvoorbeeld de energierekening. Daarnaast zijn de slimme badkamer gadgets tegenwoordig in alle varianten te krijgen, waardoor ze bijna in elk interieur passen.

__

Meer blogs van Pricewise bekijken?

Pircewise, Badkamer gadgets, Duurzaam


Web editor: Media team     |

Datum: 16 | jul | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media