Badkamer inspiratie: 5 verschillende stijlen  

De Eerste Kamer Badkamers

Welkom in de wereld van badkamer inspiratie. Maak kennis met 5 verschillende populaire badkamer stijlen. Van de Japandi stijl tot de ultieme luxe van een wellness badkamer en een tijdloze, klassieke badkamer in beige tinten. Laat je inspireren.  

Japandi: rust, ontspanning en comfort 

In de Japandi-stijl wordt er veel gebruik gemaakt van verticaal hout op zowel meubels als wanden. Het kleurgebruik is over het algemeen licht, waarbij vooral lichte houtsoorten worden toegepast. Dit wordt afgewisseld met tegels in een rustige kleurstelling zoals je ziet bij het bad. Het vrijstaande bad staat op een verhoogd plateau met lichte keramische houtlook tegels. Dit vormt een warm contrast met de strakke wanden. De kranen zijn van het Nederlandse designmerk Hotbath. Ook zie je bij deze stijl altijd inbouwmeubels terug zoals het zwarte badkamermeubel in deze badkamer. Het loopt door over de gehele wand en is mooi in contrast met alle zachte kleuren in de ruimte. Het lijnenspel in deze badkamer is architectonisch en indrukwekkend.  

Hotel Chique: grote spiegels en luxe 

Nog meer badkamer inspiratie met de Hotel Chique stijl. Deze stijl kenmerkt zich door grote spiegels, gouden en messing afwerking in meubels en kranen. De Hotel Chique badkamer draagt een stijlvolle sfeer, met op maat geslepen spiegels, marmeren wastafels en Gessi kranen. In het douchegedeelte is gekozen voor grote donkere marmer-look tegels op de wanden, en is de ruimte afgesloten met een getinte glazen deur. De lichte zand kleur van de vloertegels zorgt voor een tijdloos en elegant geheel. Stap binnen in dit waanzinnig project waar pure luxe en stijl samenkomen.

Luxe: exclusieve uitstraling 

Een luxe badkamer geeft in beleving en uitstraling een echt wauw gevoel. De badkamer is modern en biedt een rustige basis. De en-suite deuren richting de douche zijn uniek. Ze geven deze badkamer een andere dimensie in luxe. Mede door deze deuren is een prachtige walk-in douche ontstaan. In de en-suite badkamer is gekozen voor Hotbath kranen in geborsteld koper. De spiegels zijn voorzien van verlichting en spiegelverwarming. Daarnaast is het badkamermeubel van massief eikenhout. De keuze in tegels is gedurfd, maar de gouden tegels combineren prachtig met de donkere marmeren tegels. Al met al pure luxe, die een unieke ervaring biedt. 

Wellness: een wellnessvakantie in eigen huis  

Badkamer inspiratie wat zeker niet mag ontbreken: een wellness badkamer met luxe wellness sauna. Deze badkamers zorgen voor de perfecte combinatie van ontspanning en verwennerij en geven een gevoel van een wellnessvakantie in eigen huis. Deze en-suite badkamer is een echt plaatje om te zien, de hoogteverschillen in de ruimte geven deze badkamer de uitstraling van een zeer luxe hotel. Het kleurgebruik is goed op elkaar afgestemd. De lichte beige tegelvloer draagt, samen met de donkere tegels op de wanden, bij aan een waanzinnig contrast. De tegels op de wanden zorgen daarnaast dat deze badkamer comfort en rust uitstraalt. De kranen zijn van het designermerk Hotbath. Wat de badkamer ook uniek maakt is de verlichting in de tegelvloer. Hierdoor wordt de badkamer ruimer, lichter en frisser.  

Beige: tijdloos en klassiek 

Een van de meest gewilde kleur voor badkamers op dit moment is beige. Beige straalt rust uit en geeft tegelijkertijd een warme uitstraling aan de ruimte. De spiegel in deze badkamer is voorzien van verlichting aan zowel de onder- als bovenkant, wat zorgt voor een heldere en functionele verlichting. Bovendien is deze spiegel uitgerust met verwarming en een dimbare sensor, praktisch en energiezuinig dus. Onder de spiegel bevindt zich een op maat gemaakte wastafel met daaronder een stijlvolle houten opbergkast. De keramische tegels, in een natuurlijke beige kleur die naadloos van vloer naar inbouw bad en wand loopt, creëren een samenhangende en elegante uitstraling in de badkamer. De douchecabine is betegeld met ivoor beige tegels. De hoofd-, handdouche en kranen zijn afkomstig van het designermerk Hotbath, allemaal uitgevoerd in dezelfde chique donker koperen kleur. Dit zorgt voor een harmonieus geheel in de badkamer, waarbij elk detail zorgvuldig is afgestemd op de esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

Editor: Media Team

Datum: 18-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living