Badkamerinspiratie: leuke ideeën voor een vrolijke sfeer

Een vrolijke ruimte draagt bij aan een positieve gemoedstoestand. Door te kiezen voor de juiste kleuren, leuke accessoires en voldoende verlichting, creëer je al snel een badkamer met een vrolijke uitstraling. Wil je weten hoe je een vrolijke badkamer creëert? Lees dan snel verder voor badkamerinspiratie en de beste tips.

  1. Kies de juiste kleuren

Kleuren bepalen de basis van een ruimte. Zorg er daarom voor dat je kies voor kleuren waar jij vrolijk van wordt. Idealiter kies je voor lichte kleuren, gecombineerd met pasteltinten. Dit voorkomt dat de ruimte te druk wordt. Houd je juist van druk en speels? Dan kun je uiteraard kiezen voor contrasterende kleuren of een unieke accentmuur. Denk hierbij aan een mozaïekmuur of hexagon tegels.

  1. Voeg planten toe

Planten brengen leven en sfeer in een ruimte en zorgen voor een frisse en natuurlijk uitstraling. Kies voor enkele hangplanten, gecombineerd met een grote plant in de hoek van de badkamer. Dit ziet er niet alleen vrolijk uit, maar is ook nog eens ontzettend gezond. Planten zorgen namelijk voor een gezonde luchtkwaliteit. Houd er hierbij wel rekening mee dat je moet kiezen voor platen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, zoals een Calathea, olifantsoor of de bananenplant.

  1. Gebruik leuke accessoires

Accessoires zijn de ideale manier om de badkamer op te vrolijken. Denk hierbij aan textiel, zoals vrolijk gekleurde handdoeken en badjassen, die goed passen bij de kleuren in de rest van de badkamer. Kies daarnaast voor accessoires die een vrolijke en persoonlijke touch geven aan de ruimte, zoals foto’s, een beeldje of een mooi waterbestendig schilderij.

Wist je dat er tegenwoordig spiegels verkrijgbaar zijn in asymmetrische vormen? Door hun unieke vorm ontstaat er een speels effect. Ideaal voor in een vrolijke badkamer, dus!

  1. Maak gebruik van geur

Geur draagt bij aan een positieve belevenis. Mits je een voor jou aangename geur kiest natuurlijk. Denk hierbij aan kruidige geurkaarsen bovenop badkamermeubels, geurstokjes met de geur van ontspannende rozenblaadjes of een sensuele jasmijngeur in een diffuser. Zorg er hierbij wel voor dat je het bij een geur houdt. Te veel verschillende geuren zorgt voor een verwarrende en onrustige sfeer. Bovendien kunnen de geuren elkaar juist tegenwerken.

  1. Kies de juiste verlichting

Verlichting heeft verschillende functies. Het zorgt ervoor dat je jezelf goed kunt zien in de badkamer, maar daarnaast draagt het ook bij aan de sfeer en stijl van je badkamer. Zorg ervoor dat je je vrolijke accessoires goed uitlicht. Kies daarnaast voor sfeervolle ambianceverlichting en voldoende wandlampen. Combineer deze vervolgens met voldoende inbouwspots, om elementen zoals douchecabines en wastafels voldoende te belichten.