Badkamerinspiratie: natuur en textuur in wellnessbadkamer

Sanitairwinkel.nl

Ga voor rust en sereniteit in de badkamer, zodat jouw badkamer dé plek wordt om even helemaal in tot rust te komen. Dit bereik je door natuurlijke en luxe materialen (of de hoogwaardige look-a-likes daarvan) te gebruiken. Deze materialen zorgen voor een heerlijke warme en ontspannen sfeer, waardoor jij heerlijk kunt ontspannen in je nieuwe badkamer.Nieuwsgierig geworden? Kijk en lees hier dan verder voor badkamerinspiratie. 

Badkamerinspiratie, badkamer, The Art of Living

Natuurlijke elementen  

Bij badkamerinspiratie in de stijl ‘natuur en textuur’ kun je natuurlijk niet om natuurlijke materialen heen. Denk aan een houten of houtlook meubel met een natuurstenen wastafel en marmerlook of terrazzo tegels. Door de houtnerf of het marmerlookpatroon brengen deze materialen altijd meer sfeer en warmte met zich mee dan mat zwart of glanzend wit dat kunnen.  

Textuur in de badkamer  

Tegels met een textuur geven de badkamer een totaal andere beleving. Maar je kunt ook denken aan andere objecten waarin een textuur verwerkt is. Denk aan lampen met een geribbeld effect, of aan een glazen douchewand met een structuur erin. Deze structuren zie je al veel in het interieur terugkomen en ook in de badkamer kan deze trend doorgezet worden.  

Luxe accent  

Het luxe gevoel kun je in je badkamer nog verder uitbreiden door te kiezen voor goudkleurige kranen en accenten. De combinatie van messing met natuursteen en hout versterkt het chique effect van deze materialen afzonderlijk. Een basis van natuursteen en hout is verder perfect om aan te vullen met een accentkleur. Hier zijn mozaïektegels of andere kleinere tegels ideaal voor. Deze zullen net iets meer spanning aan de ruimte geven.  

Badkamerinspiratie, badkamer, The Art of Living

Accessoires om mee te ontspannen  

Ultiem genieten in de badkamer doe je natuurlijk met heerlijke zeepjes, badzout, geurkaarsen, geurstokjes en zachte handdoeken en washandjes. Kies voor donkergekleurde exemplaren om de badkamer een hotel chic effect te geven. Of kies juist voor zachte poedertinten om het wellnessidee in de badkamer te versterken. Bij badkamerinspiratie gaat het namelijk niet alleen om de badkamermeubels, maar ook om de aankleding van de ruimte. 

Editor: Media team

Datum: 07-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sanitairwinkel.nl