badkamerkranen, hotbath

  • Hotbath BV
  • Jan van Galenstraat 25
  • 3115 JG Schiedam

Badkamerkranen als ware eyecathers | Hotbath

Wanneer een nieuwe serie producten wordt gelanceerd, zijn wij er natuurlijk als eerste bij. Hotbath, een prachtig designmerk op het gebied van badkamerkranen, heeft de Cobber Seventy serie gelanceerd die bestaat uit drie bijzondere kranen. Ze zijn vervaardigd uit robuust messing en afgewerkt met één van de meest subtiele rozetten op de markt; slechts 72mm ø. Echte Italiaanse perfectie.

Smalle doorsnede

De naam Seventy verwijst naar de slanke rozetten van slechts 72mm doorsnede. Uniek in de kranenwereld, want reguliere rozetten hebben meestal een grotere doorsnede, afwijkende maten en een grovere uitstraling. Dit is niet het geval bij de Cobber Seventy: de thermostaatknop en de knoppen om de douche- en/of badkranen te bedienen hebben allemaal hetzelfde formaat.

badkamerkranen, hotbath

Vrij te configureren

De serie bestaat uit drie soorten badkamerkranen: een douchethermostaat, een badthermostaat met uitloop en een douche- en badthermostaat zonder uitloop. De kranen zijn volledig naar wens te configureren; met keuze uit drie soorten hendels, 15 finishes en vrije keuze uit bijvoorbeeld een handdouche of extra grote regendouche.

Horizontaal of verticaal

Met de Seventy haal je echt wat bijzonders in huis. Je geeft je inloopdouche hiermee een strakke, minimalistische en moderne uitstraling. De inbouwdouchethermostaat met twee stopkranen is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen; net wat in jouw badkamer zorgt voor het meeste gebruiksgemak en de mooiste uitstraling. De inbouw douche- en badthermostaat met stopkranen en optionele uitloop kan alleen horizontaal worden geplaatst.

badkamerkranen, hotbath

De plek van de inbouwthermostaat

Wil je een inloopdouche met een inbouwthermostaat en meerdere stopkranen? Laat je door je sanitairadviseur goed informeren over de plek van je stopkranen en de thermostaatknop. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stopkranen bij de ingang van je inloopdouche te plaatsen. Zo is het mogelijk om de hoofddouche aan te zetten vóór je onder de douche stapt en geef je het koude water een paar seconden om weg te stromen. Zo sta je dus vanaf begin tot eind onder een heerlijk warme douche! Bijkomend voordeel: je stopkranen zijn buiten het waterbereik, waardoor de kranen minder in aanraking komen met kalk en ze nog langer mooi blijven.

Technische hoogstandjes

De inbouwproducten uit de Seventy serie zijn niet alleen esthetisch gezien echte pareltjes, maar ook technische hoogstandjes. Alle techniek zit namelijk netjes verborgen direct achter het subtiele rozet. Mocht er na jarenlang doucheplezier onderhoud nodig zijn, dan is dat altijd mogelijk zonder enig hak of breekwerk. Handig!

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Hotbath

____

____

Meer projecten bekijken van Hotbath?