Baxter opent winkel in Amsterdam

Proef de bijzondere sfeer van het Italiaanse designmerk

Na onder andere New York, Rome, Milaan, Tokyo en Miami is nu Amsterdam aan de beurt: Designmerk Baxter heeft een eigen winkel gekregen aan de Willemsparkweg, in het pand van EDHA Interieur. Het Italiaanse merk staat bekend om uitgesproken vormen en materialen en haar sublieme leerbewerking. Met maar liefst 200m2 ademt de nieuwe flagshipstore exact díe atmosfeer, waar Baxter zoveel succes mee heeft.

Gemstone-kleuren op de muur, grafische zwart-wit vlakken op handbeschilderd behang en leren stoelen, unieke vintage stukken die bewerkt zijn in het Baxter-atelier met gekleurde geometrische vlakken en natuurlijk leer, in al zijn facetten. Van klassiek glad tot boterzacht geruwd. Dat is de stijl die Baxter graag wil neerzetten, de Baxter-lifestyle. De winkel is volledig ingericht met Italiaanse merken, waardoor je de bijzondere sfeer echt proeft. Saskia Bakker, eigenaresse van EDHA Interieur: “Het merk past goed in deze tijd en in de nieuwe winkel komt de collectie het allerbest tot zijn recht.”

Allround service
Het doel was om de eigenwijze, spannende collectie goed zichtbaar én bereikbaar te maken in Nederland, voor zowel consument als architect. Saskia: “Wij bieden een allround service aan de interieurarchitect, zij hebben behoefte aan ontzorging en tevens een sparringpartner met kennis van de collectie. Daarom zullen wij naast het bedienen van onze eigen klantenkring, ook onze samenwerking met architecten intensiveren.”


“Het merk past goed in deze tijd en in de nieuwe winkel komt de collectie het allerbest tot zijn recht”


Over Baxter
Baxter en leer: het was liefde op het eerste gezicht. En die liefde werd en wordt nog steeds aangedreven door een oneindige passie voor het maken van mooie en hoog kwalitatieve meubels. Allemaal ontworpen en gemaakt om emotie over te brengen. Al vanaf het begin wordt het leer vakkundig verwerkt, waardoor alle kwaliteiten behouden blijven. Het begon jaren geleden met glad, dik Engels leer met een vrij klassieke uitstraling. Tegenwoordig werkt Baxter met vele andere toepassingen van leer en creëert ze daaromheen de mooiste producten, van salontafel tot vloerkleed.

Neem een kijkje in de nieuwe winkel, want het Baxter-gevoel, dat moet je echt eens ervaren.

 

Fotografie: Baxter Amsterdam | Toon Thijssen

 

 

___

  • Willemsparkweg 5-9
  • 1071 GN Amsterdam