Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren

Behaaglijke leefkeuken | Culimaat

Aan de rand van de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug en toch maar vijf minuten fietsen van het historische centrum van Amersfoort, begeven we ons in een nieuw opgezette villawijk. We zien recent opgeleverde woningen, telkens in een andere bouwstijl, die de lommerrijke lanen een verrassend beeld geven. We zijn uitgenodigd bij een charmante, speelse, rietgedekte villa die door EVE Architecten uit Nijverdal is ontworpen. Deze luxe, rietgedekte villa op een ruim kavel van 900 m2 is verdeeld over twee woonlagen met een zeer comfortabel souterrain inclusief inpandige garage. De eigentijdse leefkeuken is de centrale verzamelplaats van de familie.

Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren

Het interieurdesign is gerealiseerd door EVE Architecten BV.

Nieuw en sfeervol

De wens van veel klanten is toch wel dat hun nieuwbouwwoning warmte moet uitstralen, want bij koude nieuwbouwhuizen hebben wij geen gevoel. Bij de realisatie van deze villa waren de belangrijkste wensen een rieten dak en een grote design leefkeuken. Bij binnenkomst in de entree met vide, zien we custom made, greeploze garderobekasten en valt ons oog op de prachtige, verlichte bollen vanaf de nok van het huis. In de hele woning komen de fijne nuances van het lichtplan terug in de plafonds. De ingebouwde wandverlichting langs de trap en de prachtige hanglampen in verschillende kleuren en van diverse groottes sieren de ruimte.

De spectaculaire doorkijkhaard staat op naam van Van Manen Haarden & Kachels.


“EVE Architecten kwam tot inventieve en creatieve oplossingen om alle woonwensen te kunnen realiseren”


Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren


“Door te kiezen voor niet al te grote ruimtes, is het huis helemaal in balans”


Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren

Het natuursteen is afkomstig van Revy Stone.

Aannemersbedrijf G.G. Aalten B.V. was de hoofdaannemer.

Gemoedelijke leefkeuken

De keuken is samen met high-end keukenleverancier Culimaat op maat gerealiseerd. Aan het grote kookeiland met greeploze uittreklades van zilvermetalic en het witgeaderde marmeren aanrechtblad staan mooie barkrukken van Vitra. De ingebouwde klimaatkast is binnen handbereik. Dat de eigenaars van een goed glas wijn houden, zien we later terug in de wijnkelder, die functioneel onder de trap is geplaatst. Nieuw is de in het midden van de inductieplaat ingebouwde instroomsproeier van Bora: een innovatieve afzuiging waarvan het vermogen automatisch wordt geregeld op basis van het kookgedrag. De plafondhoge, donkerhouten achterwand met vele leuke glazen nisjes is voorzien van alle denkbare luxe inbouwapparatuur. De eettafel met afgeronde hoeken staat exact in lijn met het kookeiland en vormt een knusse eethoek.

Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren

De luxe wellness en het ligbad zijn gerealiseerd door Cleopatra.

Verdieping

De houten trap brengt ons naar de overloop met glazen balustrade die, door de grote ramen aan twee zijden, uitzicht biedt op de groene omgeving. De badkamer met ligbad en douche voor de meisjes is tegenover beide kinderkamers geplaatst. De royale ouderslaapkamer aan het eind van de gang heeft lage wandkasten, die onder het raam doorlopen naar de walk-in-closet, uitgevoerd in donker hout. De ruime badkamer met een groot raam is uitgerust met witte waskommen en matzwarte kranen. De stortdouche heeft een verwarmingselement als wand, gemaakt van metaal en glas. De nok behelst een praktische zolder, groot genoeg voor twee extra slaapkamers.

Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren


“Wanneer wij na realisatie binnenvallen voor een kopje koffie, halen we onze energie uit de zichtbare twinkeling in de ogen van de bewoners”


Leefkeuken, EVE architecten, vierkant kookeiland, visgraatvloer, doorkijkhaard, rieten dak, luxe, stalen deuren

Hoveniersbedrijf t’ Hofland bv zorgde ervoor dat de tuin werd aangekleed met een passend tuinontwerp. Het buitenmeubilair is afkomstig van Borek parasols | outdoor furniture.

Ingetogen

Een smal bloemkozijn laat het strijklicht langs de vaste houten trap naar het souterrain binnen. Naast de doorgang naar de dubbele garage zijn een ruime gym met sauna en de wijnkelder gelegen. Het volle daglicht schijnt de saunaruimte binnen via de koekoek. De tuin is ingetogen gehouden, zodat de woning alle aandacht trekt. Naast de voordeur siert licht grind de parkeerplaats, afgewerkt met een strakke en lage heg. Een mooie constructie van houten palen maakt iedere voorbijganger nieuwsgierig…

 

Tekst: Ingrid Dercksen 
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten zien van Culimaat?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media