Beleef de inspirerende wereld van JEE-O, JEE-O, badkamer ontwerp, zwart wit

  • JEE-O
    Binderskampweg 29 U11
    6545 CA Nijmegen

Beleef de inspirerende wereld van JEE-O | JEE-O

Een JEE-O badkamer is gemaakt om je een goed gevoel te geven. Je ziet de bijzondere ontwerpen die je inspireren en nieuwe energie geven. Je voelt je thuis in de verfrissende ruimte, bent er trots op en kunt er je dag vol goede moed beginnen of juist afsluiten. Het begon allemaal met een stoere buitendouche, zestien jaar geleden. Inmiddels is de collectie uitgebreid met vrijstaande douches, baden, kranen, waskommen en accessoires, tot spiegels aan toe.

Eerste buitendouche

Die eerste buitendouche, de original 01, leek op de douches die je vroeger vaak op zwembaden zag, maar dan moderner en met een ring om hem af te stellen. Hij werd ontworpen door oprichter Lammert Moerman zelf en dankzij de vorm ontstond de naam. De douche had de vorm van een J en de ring was in de vorm van een O: JEE-O. Een naam die staat voor creativiteit, stoere, basic designs en kwaliteit.

Beleef de inspirerende wereld van JEE-O, JEE-O, badkamer ontwerp, zwart wit

Vraag

Al snel ontstond de vraag naar JEE-O binnendouches en andere producten. Lammert Moerman ontwierp de pure serie. Daarbij werd hij geïnspireerd door de vloeibare bewegingen van water. Het duurde niet lang voordat de bijzondere ontwerpen werden opgemerkt door vooraanstaande designers, die graag hun eigen serie wilden ontwerpen. Mooie samenwerkingen waren het gevolg: de soho serie in samenwerking met niemand minder dan Grand & Johnson, de flow serie met Brian Sironi en de in april gepresenteerde bloom serie met Edward van Vliet.

Meest recente

De meest recente serie die op de markt komt is de cone serie, die werd ontworpen door Osiris Hertman. Allemaal ontwerpen met die urban look, maar ieder met een heel eigen karakter, legt Lammert uit. “De flow serie is gebaseerd op de leidingen in de muur en de vorm die het water daarin aanneemt. De bloom serie is wat verfijnder en de cone serie lijkt op het eerste gezicht basic, maar wanneer je dichterbij komt dan zie je de conische details.”

Beleef de inspirerende wereld van JEE-O, JEE-O, badkamer ontwerp, zwart wit

De toekomst

Gevraagd naar zijn toekomstplannen, zegt Lammert: “We focussen ons momenteel op het compleet maken van de collecties. De original serie is bijvoorbeeld nog incompleet. Verder willen we de beleving van JEE-O uitbreiden, bijvoorbeeld via showrooms en shop-in-shops. Onlangs werd in Milaan het eerste design center geopend. Hier zijn alle producten te zien en kunnen mensen de sfeer van JEE-O proeven.”

Grootste award

Zoals Lammert hoopt dat klanten trots zijn op hun JEE-O badkamer, is hij trots op het door hem opgerichte merk. “Het is mooi dat we mensen inspireren met onze collecties en de dingen die we doen. Onze producten zijn elementen in een geheel, die mensen energie geven. We werken dan ook met mensen die heel betrokken zijn. We hebben al veel awards gewonnen, maar daarin zit niet onze trots. De grootste award die je kunt krijgen, is complimenten van de klant. Dat mensen die onze producten kopen, tevreden zijn.”

Beleef de inspirerende wereld van JEE-O, JEE-O, badkamer ontwerp, zwart wit

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: JEE-O

_____

Meer projecten bekijken van JEE-O?