Bescheiden villa met bruine keuken

ILFARI

In een dorp in de Achterhoek in het stroomgebied van de Berkel, ligt deze prachtige landelijke villa die door de keuze van materialen, maatvoering en kleuren perfect past in de omgeving. Ruim maar niet overdreven, luxe maar niet protserig, kindvriendelijk maar niet rommelig, comfortabel maar ook praktisch. Her en der tref je originele keuzes voor het interieur, zoals een goudkleurige achterwand voor de wellnessdouche en een riante, bruine keuken naast de living. Kortom, een thuis met een uitzicht om van te dromen, ruimte om op te groeien, te ontspannen, wonen en werken. Oftewel een heerlijke plek om te leven.

  


Ontwerp exterieur

Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp exterieur

Verlichting

Ilfari

Rietdekker

Rietdekkersbedrijf Prins

Kozijnen

Solarlux Nederland
Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Indrukwekkende ontvangst 

Het rietgedekte landhuis ligt een eindje van de doorgaande weg op een groot perceel met uitzicht over weides en groen. De woning heeft de vorm van een U waarbij de binnenzijde van de U is voorzien van automatisch bedienbare Solarlux puien van vloer tot plafond. Zo worden binnen en buiten op een prachtige manier met elkaar verbonden en kunnen de bewoners zowel van een op- als ondergaande zon genieten. De voordeur is subtiel geïntegreerd in de glazen wand aan de voorkant van de woning. Het zorgt binnen voor een lichte entree met een vide waarin een prachtige lamp van ILFARI schittert uit de collectie: Sexy Crystals. Deze op maat gemaakte lamp verbindt de begane grond en de eerste etage op een lichtvoetige manier met elkaar.


Keuken

Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Vloer

Xylo Vloeren

Keukenapparatuur

Gaggenau

Interieurbouw

Stooff Interior Projects

E-installatie

Otterman Techniek

Licht, audio & domotica

MoreSenz

Woonkeuken

Eenmaal binnen sta je meteen in het hart van het huis: de bruine keuken met ruim kookeiland met een natuurstenen bruin geaderd blad. De apparatuur in de keuken is van Bora, Gaggenau en Miele. Professional, absoluut hoogwaardig en van alle gemakken voorzien. Opvallend en smaakvol is de hangende luifel boven het kookeiland met dim-baar warm led-licht in dunne armaturen van verschillende niveaus. Functioneel, esthetisch en zeker met de flessen olie en wijn die in het zicht staan, zorgt het voor een gezellig horecagevoel. Deze luifel is op maat gemaakt maar dat geldt ook voor de greep loze donker eiken kastenwand waarin op een ingenieuze manier een deur is verwerkt die naar de bijkeuken leidt.


Woonkamer

Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurbeplanting

Daluto Palmen en Exoten

Haard

Element4

Plaatsing haard

De Heide Smid

Licht, audio & domotica

MoreSenz

Interieurbouw

Stooff Interior Projects

Verlichting

Ilfari

Zachte vleug

De bruine keuken loopt over in de woonkamer waar net als op veel andere muren in huis, kalkstuc is aangebracht. De zachte vleug in het stucwerk zorgt voor een milde uitstraling maar zorgt ook voor een gezond binnenklimaat, doordat het stucwerk de lucht reinigt en een vochtregulerende werking heeft. De living is licht omdat er aan twee kanten glas is. Aan de ene kant zijn er de glazen puien en aan de andere kant is er een speelse stellingkast gemaakt met veel glas die de woonkamer scheidt van de lichte hal richting de wellness. Gashaard en tv zijn ingebouwd, het surround-sound-system is zorgvuldig weggewerkt. Opvallend is wederom een gecustomiseerde ILFARI-lamp boven de salontafel.


Bovenverdieping

Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Gietvloer

DRT Vloeren

W-Installatie

Otterman Techniek

Douchegoot

Easy Drain

Vloer

Xylo Vloeren

Maatwerk

Op de eerste verdieping van de villa bevindt zich een ouderslaapkamer en drie kinderkamers, allemaal met een eigen badkamer of douche en toilet. Ook deze etage oogt ruimtelijk en strak zonder dat het ongezellig is. Het evenwicht komt door harmonieus kleur- en materiaalgebruik, hoge afwer- kingsgraad en inrichting waarover goed is nagedacht. Een van de bedrijven die hieraan een bijdrage heeft geleverd is Stooff Interior Projects waarvan Peter Stoverink eigenaar is: “Alle maatwerk elementen hebben we mogen maken. Van de hangluifel in de keuken, de scheidingswand in de woonkamer tot vlak verzonken binnendeuren, kasten en elementen bij het zwembad en sauna. We hebben een compleet huis voorzien van unieke interieurelementen van verschillende materialen.” 

“We hebben een compleet huis voorzien van unieke interieurelementen van verschillende materialen.” 


Wellnessruimte

Bruine keuken, landelijk gelegen, thuiswellness, the art of living

Alle leveranciers van de wellnessruimte

Lijmwerk

Kiwitz

Schuifpui

Solarlux Nederland

Luxe wellness thuis 

Via een hal, waar ramen met verschillende afmetingen het ritme bepalen, kom je in de wellnessruimte die al gedeeltelijk zichtbaar is door de glazen taatsdeur aan het einde van de gang. In deze ruimte bevindt zich een sauna, toilet, zwembad, regendouche en stoomcabine, waar glinsterende tegels in verschillende vormen zorgen voor een exclusieve uitstraling. Absoluut hoogtepunt is het zwembad met jet-stream. De puien rond het zwembad kunnen helemaal open waardoor je in de zomer bijna buiten zwemt. En alsof het nog niet indrukwekkend genoeg is, is er over de gehele lengte van het zwembad een lichtwand geplaatst waar een enorme hoeveelheid wit gemarmerd licht naar binnen stroomt. De aanblik van dit zwembad alleen al voelt als een uitnodiging voor een frisse duik.

Editor: Media team

Datum: 15-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr5. 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal