Besparen op je huis? Dat kan dankzij deze tips!

Hoe kun je zo veel mogelijk geld in je zak houden, terwijl je toch blijft genieten van optimaal wooncomfort? Er zijn heel wat mogelijkheden om besparingen te realiseren, met name op het gebied van energiekosten valt vaak nog veel winst te behalen. Je kunt natuurlijk de energieprijzen vergelijken, maar minstens even belangrijk is het om minder energie te verbruiken. We hebben de belangrijkste en slimste tips voor je op een rij gezet:

Isoleer de vloer. Dit resulteert erin dat je in huis minder warmte verliest en dus kan de thermostaat wat lager. Vloerisolatie wordt vaak vergeten, maar vormt een belangrijke schakel in een energiezuinig huis.

Voorzie de leidingen van de centrale verwarming van een isolatielaag. Met name in ruimtes waar het wat kouder is, verliest de installatie warmte via deze leidingen. In een bouwmarkt kun je isolerend materiaal aanschaffen om dit warmteverlies tegen te gaan.

Breng op de muren achter de radiatoren een isolerende folie aan. Doe je dat niet, dan trekt de warmte die de radiatoren afgeven in de muur en dat is zonde. De folie zorgt ervoor dat deze warmte in de woning blijft.

Zet de thermostaat een graadje lager. Wist je dat één graad minder stoken al zeven procent op je totale gasverbruik scheelt? Wen jezelf ook aan om een uur voordat je naar bed gaat of de woning verlaat alvast de thermostaat nog een stuk lager te zetten.

Leg zonnepanelen op het dak. Hiermee wek je zelf elektriciteit op, waardoor het maandelijkse bedrag op je elektriciteitsrekening aanzienlijk daalt. Na verloop van tijd heb je de investering daardoor terugverdiend en alles wat je daarna opwekt is dus pure winst.

Schaf een waterbesparende douchekop aan. Het warme water dat je thuis gebruikt is voor ongeveer een vijfde deel verantwoordelijk voor de hoogte van je gasrekening. Met een waterbesparende douchekop bespaar je dus niet alleen op water, maar ook op gas.

Wissel regelmatig van energieleverancier. Daardoor profiteer je meestal van extra voordeel en zorg je ervoor dat de tarieven voor energie niet onnodig hoog uitvallen. Onthoudt dat een langdurige klantrelatie bij een energieleverancier vaak nauwelijks wordt beloond.

Stel jezelf bij alles wat je doet steeds de vraag of het op een of andere manier misschien goedkoper of duurzamer kan. In veel gevallen levert dat je een mooi extra voordeel op. Succes met besparen!

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!