Bestrating


Artikelen

Meer over Bestrating

Oprit bestrating, tuinhuis, terras bestrating Geef je auto een thuis

Thuiskomen van werk en je oprit op willen rijden die nog niet af is of vernieuwd moet worden? Daar kan wat aan veranderd worden. Een oprit lijkt misschien een bijzaak, maar is weldegelijk een belangrijk onderdeel die niet mag missen. Met een mooie oprit bestrating laat jij je huis optimaal shinen en maak je het helemaal af! Smaken verschillen natuurlijk per persoon, dit geld voor alles in het leven en dus ook voor bestrating. Het aanleggen van bestrating kan op verschillende manieren. Er zijn keuzes uit verschillende stenen en verschillende vormen. Bij het kiezen of leggen van een bestrating komen er waarschijnlijk veel vraagtekens in je op. In welke richting moet ik de stenen gaan plaatsen? Hoe breed moet het pad worden? Is het mooi om een patroon te kiezen met verschillende stenen? Hoe onderhoud ik mijn oprit?

In welke richting moet ik de stenen leggen?
Dit hangt natuurlijk van het ontwerpframe af, maar wanneer je eenmaal een steenrichting gekozen hebt, is het de beste optie om deze richting door heel de oprit of tuin aan te houden. Dit zorgt namelijk voor een rustgevende uitstraling.

Hoe breed moet mijn pad worden?
Auto’s beschikken gemiddeld over een oppervlakte van twee bij vijf meter. Ben je van plan twee auto’s op de oprit te plaatsen is vijf meter breedte dus zeker van belang. Vaak is het wel gemakkelijk om de oprit nog wat breder aan te leggen zodat er nog eenvoudig langs gefietst of gelopen kan worden.

Is het mooi om een patroon te kiezen met verschillende stenen?
Vaak pakt dit niet zo mooi uit, hoe gelijkmatiger, hoe mooier en rustiger het oogt. Leg je een bestrating in de tuin is een rustgevende uitstraling het mooist. Bij een terras bestrating zullen de planten altijd meer naar voren komen dan de versiering van het terras. Dit onderdeel blijft natuurlijk smaak, maar houd je van een rustige uitstraling, kies dan voor het gebruiken van één soort tegel.

Hoe onderhoud ik mijn oprit?
Zorg voor een schone bestrating door zand, aarde, grind, vet, balderen en andere soorten vervuiling te vermijden. Deze vervuilingen kunnen namelijk de oorzaak zijn van vlekken of beschadigingen die lastig of soms helemaal niet meer te herstellen zijn. Ben je opzoek naar een geschikte terras bestrating? Naast terras en oprit bestrating zijn er nog vele andere plekken waar bestrating gelegd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan tuinhuizen. Om deze helemaal af te maken kan er gekozen worden voor om een bestrating aan te leggen voor het tuinhuis. Fijn en schoon je tuinhuis in kunnen lopen is onmisbaar!