Beton badkamer, Bruizt, the art of living

  • Bruizt B.V.
  • Proostwetering 18A
  • 3543 AE Utrecht

Beton badkamer | Bruizt

Beton ciré is één van de materialen waarmee op dit moment veel geëxperimenteerd wordt in de binnenhuisarchitectuur. We kennen beton vooral in de vorm van vloeren, maar beton kan ook perfect in de badkamer op wanden aangebracht worden! Je krijgt dan een prachtige douchewand waarin ‘werking’ zit, omdat je prachtige vegen blijft zien na het aanbrengen ervan. Het effect is wel spiegelglad, strakker dan welke tegel dan ook. Geen naden, dus een mooi effen effect. Deze beton badkamer, gesitueerd in een leuke jaren ’30-woning, was aan vervanging toe en is volledig opgeknapt met beton ciré van Bruizt op de wanden, gecombineerd met zwart staal; de basis voor een industriële sfeer.

Beton badkamer, Bruizt, the art of living

Badkamerdesign

Beton ciré is zeer is zeer geschikt om op de wanden in de badkamer aan te brengen. Een beton badkamer is nog niet vaak gemaakt en daardoor erg origineel. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkage, want Bruizt werkt met een beschermende toplaag waardoor de wand waterdicht is. Ook vloeren kunnen van beton ciré voorzien worden. En heb je weleens gedacht aan een wastafelmeubel van beton ciré? Zelfs dát kan; zo bewijst dit project wel weer.

Beton badkamer, Bruizt, the art of living

Maatwerk

De bewoners van deze jaren ’30 woning kozen bewust voor een maatwerk wastafelmeubel om de ruimte onder het schuine plafond zoveel mogelijk te benutten. Dit meubel is voorzien van beton ciré, wat een luxe en tegelijkertijd speels effect geeft in combinatie met de wand. Op de vloer ligt een visgraat tegelvloer en deze, in combinatie met de gouden details, zorgt voor een rustgevende en luxe uitstraling in de beton badkamer!

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Bruizt

____

____

Meer projecten bekijken van Bruizt?