binnentuin, the art of living, buijtels buitengewone tuinen

  • Buijtels
  • Troprijt 21
  • 5531 NA Bladel

Betoverende binnentuin in de stad | Buijtels Buitengewone Tuinen 

Op de plek waar tot voor kort een deel van de bekende Eindhovense Philipsfabrieken stond, werd enkele jaren geleden een nieuw woonterrein ontwikkeld: Strijp-R. In deze dynamische omgeving, waar een industriële sfeer en levendige natuur hand in hand gaan, realiseerde Bouwbedrijf Buytels in samenwerking met architectenbureau Studioninedots deze unieke villa. Het schitterende gebouw herbergt een wereld vol verrassende en onconventionele elementen, materialen en vormkeuzes, die de geschiedenis van de plek op bijzondere wijze eer aandoen. De unieke eyecatcher van deze woning is gerealiseerd door Buijtels Buitengewone tuinen: een complementerende tuin inclusief binnentuin! 

binnentuin, the art of living, buijtels buitengewone tuinen

Bosgevoel

Buijtels is gevraagd een tuin te ontwerpen rondom de woning die het project completeert.  Het idee is dat binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan en dat het gevoel werd opgeroepen midden in de natuur te zijn. Dit hebben ze gedaan door een beplanting aan te brengen die een bosgevoel geeft. In de natuur staan bomen niet mannetje-mannetje kaarsrecht naast elkaar. Dit is de reden dat de bomen min-of-meer willekeurig zijn geplaatst en ook niet recht staan. Dit geeft een sfeer die in totaal contrast staat met het strakke design van de woning, maar doordat de woning grotendeels transparant is, komt de beplanting naar binnen en komt binnen naar buiten.  

binnentuin, the art of living, buijtels buitengewone tuinen

Binnen-buitengevoel

In en aan de woning is gebruik gemaakt van flagstones. Dit komt terug in dehalfverhardingdie is aangebracht tussen de beplanting rondom de woning. De binnentuin is een microklimaat doordat het een vrijwel geheel omsloten ruimte is. Dit geeft de mogelijkheid om een meer tropische beplanting te gebruiken. Deonderbeplantingkomt in de gehele tuin terug, maar de boomvarens zorgen voor een aparte sfeer die goed aansluit bij de beplanting in huis. Ook hier is dus het binnen-buitengevoel compleet.De tuin wordt in fases uitgevoerd en is nog niet klaar. Met name aan de voorzijde is nog niets te zien van hoe het eindresultaat eruit komt te zien, maar het belooft iets spectaculairs te worden! 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Buijtels Buitengewone Tuinen

___

___

Meer projecten van Buijtels Buitengewone Tuinen bekijken?