Erik van Gelder
Erik van Gelder
Erik van Gelder
Erik van Gelder
Erik van Gelder
Erik van Gelder
previous arrow
next arrow

Betoverende buitenruimte met exclusieve signatuur

Een tuin die je telkens weer opnieuw ontdekt

Verfijnd en verrassend. Geordend en gedoseerd. Harmonieus en contrastrijk. De ontwerpen van tuinarchitect Erik van Gelder weerspiegelen zijn creatieve spitsheid en architecturaal vernuft. Hoe divers de projecten ook zijn, ze dragen áltijd de herkenbare signatuur van de ontwerper: luxueuze oases met een maximum aan beleving, esthetiek en comfort.

Erik realiseerde talloze prestigieuze projecten in binnen- en buitenland. Ook deze luxueuze buitenruimte bij een nieuwbouwvilla in Noord-Brabant prijkt op zijn palmares. Erik stond in voor het totaalontwerp en zorgde voor een vlekkeloze uitvoering in nauwe samenspraak met leveranciers en opdrachtgevers. “De bewoners wilden de tuin optisch vergroten, een zwembad en wellnessfaciliteiten integreren en de seizoenen schaakmat zetten. Ik legde in mijn ontwerp de nadruk op eenheid tussen interieur en exterieur, zodat de bewoners ook binnen van de buitenruimte genieten.”

Baden in luxe

Om de grote paardenbak van het achterliggende kavel aan het zicht te onttrekken, plaatste Erik een drie meter hoge muur. De strak bepleisterde witte wand creëert een patio-effect: intiem maar niet beklemmend. Grijze gestucte zuilen hebben iets verrassends. De houten palen waartussen spiegels zijn geplaatst, vergroten het ruimtelijke effect en weerspiegelen op feeërieke wijze het zwembad van Aquas: een luxueus overloopzwembad betegeld met mozaïek, omrand met een glazen boord, en uitgerust met rvs-waterstroompjes voor extra stemmigheid.

Tuinarchitect Erik van Gelder heeft een zeer luxe tuin afgeleverd bij deze villa.


“Mensen willen het tuinplezier niet beperken tot de zomer. Het ontwerp speelt daar maximaal op in”


 

Tuindesigner Erik van Gelder heeft de luxe tuin gerealiseerd.

Poolhouse met verborgen schat
Erik voorzag meerdere onthaastingsplekjes die in verschillende seizoenen hun dienst bewijzen. “Mensen willen het tuinplezier niet beperken tot de zomer. Het ontwerp speelt daar maximaal op in.” Beplanting zoals bamboe en palmbomen onderstrepen het vakantiegevoel. Het poolhouse met lamellendak van Livium is het summum van luxe, inclusief een piekfijn uitgeruste keuken en een knappe loungeset. De blikvanger is de ingebouwde haard van Vestia Kachels. De lederen bekleding van Alphenberg doet warm en weelderig aan, terwijl het grote transparante oppervlak het poolhouse visueel verbindt met de zwemzone.

Onder het poolhouse bevindt zich een verborgen schat: een wellnessruimte met maat- werksauna van Intra Wellness. Verderop ligt een eethoek met veel allure – opnieuw met een prachtig waterelement – én een haast onzichtbare barbecue. “Ook in deze zone komen de verschillende materialen uitstekend tot hun recht. De eethoek staat op een ‘eilandje’ van robuuste betontegels van Betonal. De afwisseling tussen lichtgekleurde tegels en donker grind benadrukt de strakke lijnen van het ontwerp op een speelse manier.

RMR heeft het interieur verzorgd die prima aansluiten bij de open haard.


“Het grijs van de verharding gaat mooi samen met de blauwe hardsteen van de woning”


Ontdekkingsroute met wow-factor
Ook de buitenruimte aan de zijkant van de woning en de voortuin nam Erik mee in zijn ontwerp. “Ik legde een route aan rondom het huis met rechte lijnen, veel symmetrie en een organische mix van laag en hoog groen. Het grijs van de verharding – betontegels en siergrind – gaat mooi samen met de blauwe hardsteen van de woning. Ook verlichting speelt een essentiële rol: stemmige bollen en een resem up- en downlighters bepalen mee de sfeer, terwijl de materialen, buitenmeubelen, een flat screen en hightech-muzieksysteem de comfortfactor verhogen.

Samenwerking met een plus
Erik kijkt met veel plezier terug op het traject. “De samenwerking verliep uitstekend. Zowel met de opdrachtgevers als met de leveranciers en John de Zoete van Groenregie die instond voor de tuinaanleg. Het resultaat is een eigentijdse ruimte met glamour en internationale allure. Een ontwerp dat strakke geometrie koppelt aan comfort en groen in een waaier van texturen. Een mondaine mini-metropool barstensvol sfeer die in alle seizoenen zijn troeven uitspeelt en volop verrassingselementen biedt. Dit is een tuin die je telkens opnieuw ontdekt en die nooit verveelt.”

Fotografie: Peter Baas

 

Meer projecten van Erik van Gelder bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: