Betoverende landelijke villa | Keeris Architecten

Al veertig jaar is Keeris Architecten een begrip in Eersel en omstreken. Het is een hecht familiebedrijf waar functionaliteit, esthetiek en kwaliteit elkaar weten te vinden. Deze woning is hun eigen woning: een betoverende landelijke villa met verrassende ruimtes en interessante designkeuzes.

Landelijke villa, Keeris Architecten, the art of living

Spuitwerk: van Gerven Spuitwerk. Leverancier houthaard: Kachels en Haarden Wintermans.

 

Sfeervol interieur

Opvallend aan de landelijke villa is de ontvangsthal, die zonder deuren doorloopt in de leefruimtes. De hal is daardoor onderdeel van de leefruimtes. Er is één looppad gemaakt dat alles met elkaar verbindt. Hierdoor is een lange zichtlijn ontstaan, die tevens dienstdoet als kastenwand en naar achteren toe overgaat in het design van de keuken. De living is aan de voorzijde van de woning gecreëerd, zodat aan de straatzijde een plek van geborgenheid kon worden gecreëerd. De smaakvol aangeklede ruimte bevat een open, ruimtelijke opzet.

Landelijke villa, Keeris Architecten, the art of living

Kozijnen: Alument BV.

Aangename sfeer

De keuken bevindt zich bewust aan de achterkant van de villa, in een ruimte met grote raampartijen en schuine daken. Vanuit hier genieten Maartje en Pieter met hun drie kinderen van een prachtig zicht op de achtertuin. De inrichting ademt een heel aangename sfeer, die versterkt wordt door het design van de keuken, uitgewerkt in een houten bekleding met composieten werkblad. Een centraal gepositioneerde eettafel biedt ruimte aan het hele gezin om samen te kunnen genieten.

 

Trap als eyecatcher

Absolute eyecatcher in de landelijke villa is de schitterende, uit Meranti hout vervaardigde trap. Dit object, waarvoor Maartje en Pieter zelf het ontwerp bedachten, vormt de verbinding tussen de drie woonlagen. Het design is opgebouwd uit lange, houten stijlen die de traptreden op inventieve wijze bij elkaar houden. De trap moest een feestje worden. Het element neemt een prominente positie in. Het eindresultaat is precies geworden zoals ze hoopten: een blikvanger die de woning sfeer en functionaliteit geeft.

Landelijke villa, Keeris Architecten, the art of living

Trappen: Hans Bierens Trappen

Binnendeuren: Trend Deuren.

 

Dakraam: Fakro

Landelijke villa, Keeris Architecten, the art of living

Levering bestrating: Dirk van de Ven Bestratingen. Pannen en leien daken: Lemmens Dakwerken. Leverancier natuurleien: Lei Import. Natuursteen buitenmuur: Natuurgevelsteen.

 

Warm thuis

Op de eerste etage bevinden zich de master bedroom, een ruime videkamer en een prachtige badkamer. Leuk detail: vanuit de slaapruimtes is zicht op een natuurstenen wand en trap, die leidt naar de achtertuin. Dit detail creëert een heel prettige beleving, waarbij je vanuit het souterrain betrokken wordt bij de buitenruimte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien an Keeris Architecten?