Beveilig je luxe woning goed met behulp van een slotenmaker 

Bij een woning is het erg belangrijk dat je je thuis voelt. Thuis voelen staat gelijk aan comfort en veiligheid. Veiligheid kan je natuurlijk op verschillende manieren waarborgen. Om te zorgen dat de inbraakbeveiliging van je huis helemaal op orde is, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. We leggen je graag een aantal opties uit, zodat jouw huis helemaal inbraakproof is.  

Toegangspoort 

Om ervoor te zorgen dat buitenstaanders niet zomaar het erf op kunnen, is een toegangspoort een goede oplossing. Een toegangspoort met bijbehorende omheining zorgt voor een duidelijke afbakening van jouw terrein. Je kan de toegang beperken met een code of een sleutel. Zo bepaal je zelf wie er toegang heeft tot jouw erf. Een nadeel van deze optie is dat het vaak een grote uitgave is om een degelijk hekwerk te plaatsen rondom het erf.  

Deuren 

Een toegankelijkere optie zijn kwalitatieve deursloten. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat er een degelijk slot op alle buitendeuren zit. Wanneer je geen, of geen goed slot, op jouw buitendeuren hebt zitten, hebben indringers vrij spel. Dat is uiteraard niet wat je wilt. Zorg ervoor dat je een paar dingen goed in de gaten houdt wanneer je je sloten controleert: 

  • Welke veiligheid waarborgen de sloten? Het verschilt per slot hoe makkelijk het is om deze te kraken. Het is aan te raden om een slot te kiezen met een veiligheidskeurmerk. 
  • Wat is de conditie van de sloten? Wanneer je sloten al jaren oud zijn, kan het zijn dat deze aan vervanging toe zijn. Je doet er in dit geval goed aan om contact op te nemen met een slotenmaker. Zij kunnen je professioneel advies geven en direct actie ondernemen wanneer dit nodig is.  
  • Is een slot kapot gegaan, bijvoorbeeld door een inbraak? Zorg dan ervoor dat deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. Ook in deze situatie kan je het beste contact opnemen met een slotenmaker.

Alarmsysteem 

Een andere optie is om een alarmsysteem te installeren. De keuze is hierbij erg breed. Je kan voor systemen kiezen die gekoppeld zijn aan een alarmcentrale. Zodra het alarm af gaat, staat er een team beschikbaar die direct naar jouw woning komen. Let wel op, als dit team voor niks komt, betaal je vaak wel een vergoeding. Toch is het een veilige gedachte dat er iemand klaar staat om in te springen als dat nodig is. Daarnaast heb je ook de optie dat het alarm alleen af gaat, maar dat er verder geen vervolg actie is. Deze alarmen worden vooral gebruikt om indringers af te schrikken. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.