Bezoek de showroom van Gaggenau en laat je inspireren

Gaggenau

De keuken wordt steeds meer het hart van de woning en binnen die keuken draait het niet langer alleen om bereiding maar ook om beleving. Hoe visualiseer je als bewoner je (toekomstige) keuken? Tekeningen en folders zijn daarvoor te tweedimensionaal, zelfs veel showrooms prikkelen het voorstellingsvermogen onvoldoende. De flagship showroom van Gaggenau heeft hier feilloos op ingespeeld. Veel huiseigenaren komen er met hun architect of interieurdesigner om de exclusieve keukenapparatuur van dit high end merk in een prachtige setting te bekijken. Ze zetten zo een belangrijke stap dichter naar de verwezenlijking van hun eigen Gaggenau keuken.

Wereldwijde klasse

Gaggenau is een wereldwijd gerenommeerd merk dat, in zijn oorspronkelijke vorm van smederij, reeds in 1683 het licht zag. Door een speciaal geconstrueerde ruimte te betreden krijgt de bezoeker krijgt een indruk van hoe het ooit was. Daar wordt een kort filmpje getoond maar wordt hij tegelijk ondergedompeld in het geluid en zelfs de geur van een ambachtelijke smidse van destijds. Wie de showroom bezoekt was al overtuigd van het bijzondere karakter van Gaggenau, maar door deze ervaring van alle zintuigen komt die overtuiging vol in het bewustzijn.

De nadruk op eigenheid en kwaliteit die zo kenmerkend is voor het ambachtelijke heeft Gaggenau altijd kunnen behouden. Om dat te benadrukken verleent Gaggenau jaarlijks een eretitel aan ambachtelijke bedrijven, overal in de wereld, die zich met de duurzaamheid en kwaliteit van hun eigen producten onderscheiden, bijvoorbeeld op het gebied van wijnbouw, design of culinaire productie. Een selectie van deze bijzondere producten wordt gepresenteerd onder de naam van de titel ‘Respected by Gaggenau’. Producten van vier van deze gerespecteerde ambachtslieden worden tentoongesteld in de showroom.

Keukenapparatuur van het hoogste niveau

“Over de inrichting en aanschaf van een keuken beslis je niet één-twee-drie,” zegt Gertjan Sturm, marketing director Western Europe. “De gemiddelde tijd die consumenten voor oriëntatie uittrekken is achttien maanden. Dat is best lang. Een gesprek met een van onze merkadviseurs opent de ogen voor het vele dat mogelijk is, en indien gewenst komt die adviseur ook bij de geïnteresseerde koper thuis. Filmpjes op de website zijn handige hulpmiddelen, maar niets helpt zo goed om je keuken te visualiseren als een bezoek aan een showroom. In de showrooms van onze Gaggenau dealers kun je al veel apparatuur zien, maar nergens staat het assortiment zo ruim en compleet opgesteld als in de showrooms in ons Inspiratie – huis. Hier beleef je werkelijk Gaggenau. Ze verdient werkelijk de bijvoeging Flagship Showroom.

De keukenapparatuur wordt in een prachtige setting getoond. De wandkasten waarin de apparaten zijn geplaatst zijn deels geïnspireerd op de Bauhaus-beweging, de verlichting en meubelen in de zithoeken werden ontworpen door designers van naam. De aanwezigheid van andere meubelen en tussenruimtes met een andere functies verhoogt het realistisch karakter van de keukens, maakt het makkelijker om de mentale verbinding te maken met je eigen woning.

Complete beleving

De keukenapparatuur wordt niet alleen mooi gepresenteerd maar de bezoeker krijgt ook een goed beeld van hun mogelijkheden. Zo is er een hele wand met koelkasten, verschillend in inhoud. Door van elk een na een de deuren te openen kan de adviseur de diverse opties van elk uitleggen en eventuele vragen beantwoorden. Ook van de kookplaten worden alle beschikbare versies getoond, van inductie tot gas, met ingebouwde afzuiginstallatie of met een separate erboven, die, als hij buiten gebruik is, als verlichtingsinstallatie kan dienen. En natuurlijk zijn er ook de verschillende wijnklimaatkasten, functioneel in het perfect bewaren van wijn of champagne maar evengoed decoratief, met de subtiele belichting van de flessen die er op voorraad in worden gehouden.

Bezoek de showroom

Laat u inspireren en informeren in de Gaggenau showroom in Hoofddorp en ervaar zelf de exclusieve keukenapparaten. Plan op de Gaggenau website eenvoudig een adviesgesprek in zodat u verzekerd bent van een erkende Gaggenau adviseur welke samen met u vrijblijvend een voorstel op maat maakt. Of schrijf u in voor een vrijblijvende kookdemonstratie waarin een chef-kok diverse kooktechnieken laat zien en u vragen kan stellen én proeven.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 30-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Gaggenau