Bijzonder appartement met zwarte badkamer als eyecatcher

Sies Home Interior

Simone van Os is de stuwende kracht achter Sies Home Interior Design. Met haar advies, ontwerp en realisatie levert ze interieurs die passen en verrassen. Ook in het appartement, met een zwarte badkamer als eyecatcher, in het centrum van een gezellige provinciestad is sprake van een specifieke Sies Home touch. Simone: “Mijn werk is eclectisch en integratief. De basis is rustig met hoogwaardig afwerking, sluit aan bij de wensen van de bewoners en de bouwstijl van de woning.”


Entree

Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living

Alle leveranciers van de entree

Interieurarchitect

Sies Home Interior Design

Ruime ontvangst

De hal bij binnenkomst op de eerste etage is ruim. Het bronskleurige vinylbehang dat in de hal en keuken is aangebracht, geeft meteen een intieme sfeer. Op de vloer ligt een plavuis met de uitstraling van travertin die doorloopt in het gehele appartement wat zorgt voor een ruimtelijkheid en allure. Simone: “Het is een nieuw appartement en ik vind het belangrijk om de stijl van een huis te respecteren. Dat zie je bijvoorbeeld terug in deuren met onzichtbare kozijnen waarbij wanden naadloos overgaan in deuren. Het is tijdloos en dat vul ik graag aan met iets exclusiefs zoals hoogwaardig hang- en sluitwerk; in dit geval met klinken bekleed met leer.”


Leefruimtes

Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living

“Net even anders, nooit vanzelfsprekend”

Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living

Oog voor detail

De keuken aan de voorkant van het appartement geeft toegang tot het terras. Door de op maat gemaakte kasten, de materialen en de kleuren heb je niet een typische keuken beleving maar is de keuken een onderdeel van de gehele woning. Het op maat gemaakt aanrecht- en achterblad is zwart met een witte ader gemaakt van kunststof dat onderhuisvriendelijk is maar de uitstraling heeft van marmer. Simone: “Ik zoek in mijn ontwerpen voor keukens naar details zodat het keukengevoel ontbreekt. Bij hoge kasten zal ik bijvoorbeeld zorgen voor doorlopende plinten zodat ze helemaal opgaan in het interieur. Het zijn details maar bij elkaar bepalen ze wel het geheel. Net als in de keuken heeft de woonkamer een elektrische door-kijkhaard die vakkundig is weggewerkt in een op maat gemaakte room divider van MDF. Deze scheidt het zitgedeelte van de sfeervolle TV-kamer. Ook deze woonkamer biedt toegang tot het terras waar dezelfde tegels liggen. In de living is bewust gekozen voor zachte, zilverkleurige meubels om de kamer zo licht mogelijk te houden.


Werkkamer

Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living

Privacy maar toch verbonden

In dit mooie appartement mag een werkkamer zeker niet ontbreken. Deze kamer is uitgevoerd in stoere kleuren en zwart-wit behang van Thibaut. Simone: “Het oogt inderdaad mannelijk zonder dat het afwijkt van de rest van het interieur. Een eigen plek met privacy maar met een open verbinding naar de woonkamer. Daarnaast is het behang is inderdaad zeer aanwezig maar het staat zo mooi bij dat zwarte Kobe beeld dat wordt aangelicht. Het lichtplan heb ik overigens zeer zorgvuldig samengesteld met direct en indirecte verlichting. Sommige items heb ik uitgelicht en anderen juist niet.


Slaapvertrekken

Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living
Zwarte badkamer, werkkamer, The Art Of Living

Hotelgevoel

Het appartement heeft een logeerkamer met eigen douche en toilet. Daarnaast is er een grote slaapkamer met doorlopend een zwarte badkamer en afgesloten toilet. Ook in deze ruimte is sprake van subtiel kleurgebruik dat onder andere tot uiting komt in de doorlopende kleur van het plafond in de kamer en de zwarte badkamer. Dit versterkt het hotelgevoel. Simone: “Deze slaapkamer is uitgevoerd in goudtinten. De bekleding van het bed, het plafond, de gordijnen, blinds en de kleuren van de kasten. Door de verschillende materiaalkeuzes, glad en mat, ruw en zacht, wordt dit echter nergens saai of eentonig.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 07-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Patrick Meis