dakterras, beplanting, amsterdam, studio redd

  • Studio Redd
  • Abcovenseweg 23a
  • 5051 PT Goirle

Bijzonder dakterras A’dam | Studio Redd

Loungen en eten in het groen, dat was de wens van de eigenaren van dit penthouse met dakterras van 40 m2 in Amsterdam. Ook moest het dakterras aanvoelen als een tweede woonkamer. Om dit te realiseren is er een ontwerp gemaakt waarin beide wensen een geheel vormen en het dakterras aansluit bij de lifestyle van de opdrachtgevers. De stijl die gerealiseerd is past perfect in het plaatje Urban Chic. In deze stijl worden industriële materialen als metaal en beton gecombineerd met warme materialen als hout en velvet. De basis is stoer en urban en de afwerking is chique voor de subtiele touch. Er is gekozen voor veel verschillende soorten planten, zodat je een wild effect krijgt. De planten met bloemen geven een kleurrijk resultaat.

Verlengstuk van de woonkamer

Eigenlijk wil je je huis altijd zo groot mogelijk laten lijken, want een grote ruimte geeft ook ruimte in je hoofd. Een ruime ruimte geeft rust, vrijheid en luxe. Bij het realiseren van dit dakterras hebben ze dat goed in het achterhoofd gehouden. Het dakterras voelt namelijk aan als een verlengstuk van de woonkamer. De verbinding tussen binnen en buiten ontstaat grotendeels door het veelvoudige hout en groen wat in het interieur is gebruikt terug te laten komen op het dakterras. Verder is de relatie gelegd door het kleurgebruik, waarbij zwart, mat goud, lichte kleuren en aardewerk de boventoon voeren in deze moderne look.

dakterras, beplanting, amsterdam, studio redd

Verschillende zitplekken

Het dakterras is driehoekig, een unieke vorm die vervolgens in verschillende plekken is ingedeeld. Zo is er een grote eettafel geplaatst voor de schuifpui. Deze plek is ideaal, zodat je gemakkelijk even naar binnen wipt om een fles wijn uit de koelkast te vissen. Vanuit deze hoek hebben de bewoners zicht op het gehele dakterras. Boven de tafel hangt een bijzondere wandlamp, een echte eyecatcher van metaal om de industriële look weer terug te laten komen. Rechts van de tafel is een verhoogd vlonder gecreëerd met een nieuw zitgedeelte. Dit hout is warm en geeft een mooi contrast met de gladde tegels. Links bevindt zich een klein loungegedeelte met gashaard. Een waar icoon op het terras is een mat gouden buitendouche om je onder af te spoelen op de heetste dagen van de zomer. Al het groen biedt voldoende privacy hiervoor, dus ook daar is rekening mee gehouden.

dakterras, beplanting, amsterdam, studio redd

Groene oase

Planten all over the place is een veelgeziene trend in zowel huizen als op dakterrassen. Planten zorgen voor aankleding van het geheel en een mooi bijkomend voordeel is extra zuurstof binnen en buiten een steentje bijdragen aan het milieu. Dit dakterras krijgt een groen karakter door de balustrade aan te kleden met groen in verhoogde, op maat gemaakte, zwarte plantenbakken. De beplanting is in samenwerking verzorgd met Gerda’s Bloemen. Voor de scheiding van de verschillende plekken wordt ook groen ingezet. De ‘urban jungle’-beplanting geeft veel sfeer aan het terras en de potten van Domani zetten extra kracht bij de luxe uitstraling van het dakterras. Het uitzicht vanaf dit dakterras is fenomenaal: je bevindt je middenin de drukte van Amsterdam, maar je hebt een weids uitzicht over het rustige water.

Tekst: Studio Redd
Fotografie: Studio Redd

____

Studio Redd

____

Meer projecten zien van Studio REDD?