Bijzonder interieur | Brigitte Hamers, the art of living

  • Keuken- en Interieurbouw
    MVB Interiors
    Bussum
  • Deurbeslag
    Weijntjes
    Amsterdam | www.weijntjes.nl

Bijzonder interieur | Brigitte Hamers

Actrice Kimberley Klaver opent de deuren van haar charmante herenhuis in hartje Amsterdam. Tijdens een inspirerende ontmoeting leren we meer over de zoektocht naar de woning, de totstandkoming van het schitterende interieur en de samenwerking met interior designer Brigitte Hamers. Haar herenhuis heeft een bijzonder interieur; een grote variëteit van stoffen, materialen en kleuren komen hier samen en vormen een indrukwekkend geheel.

Muurbekleding: Arte International.

Bijzonder interieur | Brigitte Hamers, the art of living

Interior designer: Birgitte Hamers – Interior Designer

 

Interieurconcept

Om de woning te voorzien van een passend, bijzonder interieur, schakelde Kimberley de expertise in van interior designer Brigitte Hamers. Daarnaast was ook Kimberley’s man Michel nauw betrokken bij het traject. Belangrijk voor ons was om het karakter van de woning te behouden. De geschiedenis en identiteit van het huis hebben ze vervlochten met de persoonlijke wensen en smaak. Hierdoor heeft het huis een ziel gekregen, die in elk detail voelbaar is. De bewoners houden van kleur, warmte en een tikkeltje funky en rock ’n roll.

Bijzonder interieur | Brigitte Hamers, the art of living

Keuken- en interieurbouw: MVB Interiors. Hoofdaannemer: Vondel Projects.

 

Interieur vol verrassingen

Een interieur moet in hun ogen vooral heel eigen zijn, een echt thuis vormen, alsof je een warme deken omslaat. Dat is heel goed gelukt. Naast het stijlen van woningen heeft Brigitte tevens een eigen online boutique, Proluca Interiors, met high-end meubelen, accessoires, kunst en behang, waar ze veel inspiratie uit haalt. Bij dit project is alles, van de kleuren, materialen, meubels, accessoires tot aan het behang, afgestemd op het karakter van de woning en de smaak van de bewoners. Al het timmer- en maatwerk is in haar studio in Laren ontworpen. Hierdoor is een heel warm aanvoelend en eclectisch geheel ontstaan vol mooie, verrassende elementen.

Bijzonder interieur | Brigitte Hamers, the art of living

Deurbeslag: Weijntjes.

 

Bijzondere items

Bij binnenkomst in de charmante hal maken we kennis met het schitterende interieur. “We hebben veel unieke elementen toegepast, zoals de Infinity Mirror van Porta Romana,” vertelt Brigitte gepassioneerd. “Deze spiegel van bladgoud heeft een bijzonder effect waarbij door de gecreëerde diepte het idee wordt gewekt dat je oneindig ver kunt kijken. In combinatie met het bladgouden console en het taupekleurige behang levert dit een heel mooi totaalplaatje op.” Een ander uniek element is de porseleinen wastafel uit 1700 in de toiletruimte, die door de kleurrijke aankleding als het ware nieuw leven krijgt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr. 1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal & Peter Baas

_____
Wil je meer projecten zien van Brigitte Hamers?