Bijzonder interieur | Hans Kuijten, the art of living

Bijzonder interieur met veel eyecatchers | Hans Kuijten

Na vele jaren actief te zijn als interieurdesigner in de evenementenbranche, hospitality-wereld en residentiële bouw, maakte Hans Kuijten ook de stap naar productdesign. Uit het creatieve brein van Hans ontsproot – in samenwerking met twee partners – een nieuw ontwerp voor een robuuste, krachtige stoel: ‘Strong One’, die ook een prominente plek kreeg in deze prachtige woonboerderij in het Brabantse landschap. Wat ieder ontwerp van Hans Kuijten waarborgt is het warme, comfortabele thuisgevoel en dat is ook precies wat we terugzien in de woonboerderij. Het is een bijzonder interieur geworden dat huiselijk aanvoelt, ondanks de enorme vierkante meters en hoge plafonds.

Bijzonder interieur | Hans Kuijten, the art of living

Meubilair: Blok Meubel. Akoestisch plafond: JMT geluidsisolatie. Wandbekleding: Dutch Walltextile Company. Decoratief stucwerk: Dofine. Haard (merk): DRU verwarming BV. Houten vloer: Bert Renders houten vloeren.

Decoratie: Pot & Vaas.

Verlichting: Orbit Light Studio bv. Eiken deur: Jacobs Timmerbedrijf. Lederen haardbekleding: Alphenberg.

Bijzonder interieur | Hans Kuijten, the art of living

Betonvloer: Topcover. E-installatie: Elektrotechniek Steenbakkers.

 

Decoratief én functioneel

Vanaf het begin van de aankoop van de woonboerderij werd Hans betrokken door de bewoners. Samen zorgden zij voor de indeling en een bijzonder interieur. Wat de woonboerderij zo bijzonder maakt, is dat alle mogelijkheden van een woning samenkomen in één ruimte. Er zijn speciale hoekjes gecreëerd die afzonderlijk van elkaar gebruikt worden, ondanks dat alles zich in dezelfde ruimte bevindt. Dat wordt mogelijk gemaakt door de enorme roomdivider, die Hans Kuijten ontwierp en in het midden van de woning plaatste.

Afzuigkap: Wave I Fashion.For Kitchen. Raamdecoratie: Van Lieshout Interieur. Stukadoor: Opheij Stukadoors.

Natuursteen: Schoenmakers natuursteen. Trappen: Jacobs Timmerbedrijf.

 

Als een warme deken

De ontwerpen van Hans Kuijten kun je omschrijven als warm, comfortabel en vertrouwd. ‘Het is de bedoeling dat mensen zich thuis voelen in mijn ontwerpen. Dat geldt niet alleen voor de residentiele markt, maar ook in de hospitality-wereld. Mensen mogen zich comfortabel maken in een ruimte die vertrouwd én gezellig aanvoelt.’ In de woonboerderij gebruikt Hans meerdere materialen en verschillende warme aardetinten om dit gevoel te verwezenlijken. Af en toe een gekleurd gek detail, maar vooral veel natuurtinten en materialen.

Bijzonder interieur | Hans Kuijten, the art of living

Decoratie: Pot & Vaas.

Interieurbouw: Caelers interieurbouw. Aannemer: Beniers Aannemersbedrijf. W-installatie: T. Schuts Installatietechniek. Infrarood douche: Sunshower BV. Douchegoot: Easy Drain.

 

Hoogte in de woning

De woonboerderij heeft een hoogte van zeven meter. De originele eikenhouten balken bevinden zich in de nok. Deze zijn stuk voor stuk prachtig uitgelicht. De hoogte van de woning wordt hierdoor benut en voelt ondanks de enorme ruimte toch warm aan. Er werd gekozen voor een behang van velours, dat door specialisten aangebracht werd tot in de hoogste punt van de woonboerderij. Daarnaast vind je verschillende soorten leer terug in de woning: in de kastenwand, als behang, als zithoek en in de bijzondere afzuiginstallatie in de keuken.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Hans Kuijten?