Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Bijzonder maatwerk | De Maatwerker

Deze villa uit de jaren ’50 is een volledige transformatie ondergaan. Onder leiding van architect Gerd Collaer van A.R.T. Architecten is de woning verbouwd tot een luxe villa met allure. Een van de meest zichtbare ingrepen betrof het plaatsen van grote raampartijen, die samen zorgen voor een zee aan lichtinval en een perfecte doorkijk naar de tuin met ruime terrassen en bijgebouwen. Ook de binnenkant van de villa ging op de schop. De woning werd volledig gestript, maar de indeling bleef grotendeels behouden. Voor het interieur lag een mooie taak weggelegd voor De Maatwerker.

Keuken: RVB Innovation.

 

Maatwerk van het hoogste niveau

De maatwerkkasten in donker gebeitst eiken vormen een mooie constante in de aankleding van de woning. Het geheel ademt rustgevende uniformiteit, door het gebruik van donkere tinten, hout, glas en natuursteen. Dit gevoel wordt versterkt door de integratie van plafondhoge, ranke stalen deuren. Ook de keuken baadt in een strakke soberheid. Het grote keukeneiland beschikt over een werkblad van exclusief emperador brown-marmer op een sokkel van donker gebeitst eiken. Bij de vormgeving werd rekening gehouden met voldoende opbergruimte. Daarnaast zorgt een royaal kastenvolume voor de afscheiding tussen de keuken en de eetruimte, waar de grote tafel verraadt dat de bewoners graag vrienden ontvangen.

Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Interieurarchitect (o.a. kasten, keuken): De Maatwerker.

 

Intieme woonkamer met maatwerkkasten

In de living trekken donkere maatwerkkasten met ingebouwde gashaard en tv de aandacht. Net als de rest van het interieur straalt de ruimte een prettige rust uit, dankzij de met zorg gekozen (design)meubelen en kunst. Door de vele grote raampartijen met slanke kaders en profielen kan er vanuit de living, salon en eetruimte, volop van een onbelemmerd uitzicht worden genoten. Het naastliggende kantoor ademt eenzelfde smaakvolle en rustgevende sfeer. Ook hier is gekozen voor donkere maatwerkkasten met ingebouwde gashaard en tv. De bewoners’ passie voor technologie vertaalt zich in een hoogwaardig domoticasysteem, waarmee alle functies in de woning evenals de complete beveiliging bediend worden.

Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Badkamerkranen: VOLA België.

Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Bijzondere combinaties

De oude trap in de hal bleef behouden en geeft vanwege zijn historische karakter bij binnenkomst een indrukwekkend, statig gevoel. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapvertrekken, die, net als de begane grond, door de combinatie van donkere en luxe materialen, een warme en intieme sfeer uitstralen. In de en-suitebadkamer is royaal gebruikgemaakt van calacatta oro-marmer. De sobere vorm-, materiaal- en kleurkeuze resulteert hier in een adembenemende schoonheid. In de mainbedroom geeft een schuifdeur toegang tot een imposante dressing, voorzien van maatwerkkasten aan drie wanden. Alle kasten zijn voorzien van verzonken handgrepen. De vierde wand wordt ingenomen door een grote spiegel. Het centraal geplaatste kastenblok met vitrine vormt een mooie blikvanger in het stijlvolle geheel.

Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Maatwerk | De maatwerker, the art of living

Parkachtige tuin met luxe bijgebouwen

De sfeer van de villawoning is verrijkt met een imposante glooiende parktuin naar ontwerp van LD Tuindesign. Het bedrijf wist in deze tuin een aansprekende totaalbeleving neer te zetten. Ruimte genoeg dus voor twee luxe vormgegeven bijgebouwen, in de vorm van een losstaand gastenverblijf met klassieke look en modern poolhouse. De royale tuin is aangekleed met diverse mooie beplantingen, waaronder speelse grassen, die een prachtige aanvulling vormen op de bestaande groenstructuren. Verspreid over de buitenruimte zijn verschillende terrassen aangelegd, die ieder een eigen beleving van de tuin mogelijk maken. Te midden van het parkachtige geheel schitteren een overloopzwembad en een poolhouse met complete leefkeuken. Het resultaat is een omgeving die naadloos aansluit bij de schitterende villawoning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van De Maatwerker?