Studio_Siebers | tuintonwerp, the art of living

  • Studio Siebers Tuinontwerpers
  • Renseweg 52
  • 5425 PE De Mortel

Weelde aan het water | Studio Siebers

In dit bijzondere tuinontwerp speelt water een belangrijke rol. De locatie van de villa is aan het water, dus het tuinontwerp moest hier in ieder geval op aangepast worden. Studio Siebers ging nog een stap verder. De tuin werd niet alleen bij het water betrokken, het water werd onderdeel van de tuin zelf. En dat pakte ontzettend goed uit.

Tuin aan het water

In het tuinontwerp is gebruik gemaakt van de bijzondere ligging en de architectuur van de woning. De juiste balans tussen binnen en buiten moest gevonden worden. Studio Siebers heeft daarom goed gekeken naar de gebruikte materialen en de ligging. Op deze manier ontstaat er een mooie harmonie tussen woning en tuin. De tuin is dan niet langer een project op zich, maar onderdeel van het totale geheel.

Studio_Siebers | tuintonwerp, the art of living

Sfeervol terras

Samen met de wensen van de klant is een multifunctionele buitenruimte ontworpen welke ruim aan voelt. Naast dat de tuin ruim oogt, is er ook daadwerkelijk extra ruimte gecreëerd. Een vlonder over het water biedt de mogelijkheid voor een sfeervol terras. Door de vlonder door te trekken, is er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Het lijnenspel en het gebruik van verschillende materialen als ondergrond benadrukken de diversiteit van deze tuin.

Studio_Siebers | tuintonwerp, the art of living

Water in de hoofdrol

Belangrijk was om de tuin niet alleen aan te laten sluiten bij het water, maar het water echt onderdeel te laten zijn van de tuin. Het water moest centraal staan. Met dit in gedachten is er een uniek waterelement geproduceerd door Cortenstaal. Dit element geeft een stoere uitstraling aan de tuin en maakt een duidelijk statement. Naast dat het esthetisch prachtig is, fungeert het waterelement ook als trap om dichter bij het water te kunnen komen.

 Tekst: Redactie The Art of Living Online
Fotografie: Hans Gorter

___

Moderne tuin, Studio Siebers, The Art of Living

___

Meer projecten bekijken van Studio Siebers?