bijzonderearchitectuur_Schoonewoonwensen_slider-uitgelicht1
bijzonderearchitectuur_Schoonewoonwensen_slider-uitgelicht3
bijzonderearchitectuur_Schoonewoonwensen_slider-uitgelicht4
previous arrow
next arrow

Bijzondere architectuur | Schoone WOONwensen

Deze villa met bijzondere architectuur is geïnspireerd op oude Italiaanse landhuizen en heeft drie gezichten. Aan de voorzijde heb je de zware gevel die een gesloten indruk geeft. Binnen in de woning staat licht en openheid centraal. Vanaf de achterkant, het derde gezicht, staat alles in contact met de tuin. De twee bewoners van deze woning hebben ieders een eigen bedrijf: de één een interieurontwerpbureau dat ontwerpt en grote lijnen uitdenkt en de ander een binnenhuisadviesbureau voor het uitvoeren van ontwerpen. Deze ijzersterkte combinatie is aan de slag gegaan om een droomhuis voor hunzelf te realiseren.

Bijzondere architectuur, Schoone WOONwense, the art of living

Binnenhuisadviseur: Schoone WOONwensen.

Leren wandbekleding haard: Alphenberg BV

Grande entree

Vanuit de voordeur kom je in de centrale hal terecht. Wat je vanuit de gesloten voorgevel niet verwacht, krijg je hier juist wél. Er valt veel daglicht door de woning, waardoor de hal een grote, lichte ruimte is. Door de vele zichtlijnen komt dit licht overal vandaan. De rest van de woning is rondom deze hal gebouwd en vanuit hier kun je alle aangrenzende kamers betreden. In de hal is veel gebruik gemaakt van grote, zwarte stalen deuren. De donkere kleur contrasteert mooi met het witgebruik en de lichtheid van de ruimte.

Bijzondere architectuur, Schoone WOONwense, the art of living

Harmonieuze wandtoepassingen

De living is de kamer waar het stel het meest gebruik van maakt. Hier is alle ruimte om heerlijk te ontspannen na een dag hard werken. En daar hoort rustig kleurgebruik bij. De wand in de living, die bestaat uit een zeer bijzonder patroon, is een uitwerking van een eigen creatief idee. Dit zijn allemaal aan elkaar gelijmde blokjes hout van Nature at home.

Bijzondere architectuur, Schoone WOONwense, the art of living

Zwembad: VSB Wellness BV. Tuinaanleg: Hoveniersbedrijf Verpalen. Leverancier zonnepanelen: Coro Zonnepanelen-electrotechniek BV.

Gemak alom

De keuken is vooral praktisch ingedeeld. Ze heeft alles wat iedere hobbykok zich wenst en meer: een eigen koffiebarretje waar ook drank te vinden is en ze biedt berging voor verschillende domotica toepassingen. De master bedroom bevindt zich op de begane grond. Deze slaapkamer met dressing en en-suite badkamer is ieders droom. De villa is wellicht wat te groot voor twee personen, maar de bewoners zijn puur gevallen voor de bijzondere architectuur en de grandeur ervan.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien Schoone WOONwensen?