• Douglas & Jones
  • |

Bijzondere badkamertegels | Douglas & Jones

Op de plek waar ooit Romeinen vanuit een fort de rivier bewaakten, bevindt zich nu één van de tien wijken van Utrecht: De Meern. Hier ligt een prachtig verbouwde en duurzame bungalow, of bungala, zoals de bewoners hem liefkozend noemen. Een samenvoeging van bungalow en villa. Gelijkvloers en licht, duurzaam en comfortabel, strak en praktisch, maar beslist niet kil. Keeldar Projecten heeft deze woning omgetoverd tot een paleisje. Douglas & Jones mocht de tegels leveren voor de badkamer. De keuze is gevallen op rechthoekige badkamertegels, de SIGNATURE Tile van Piet Boon by Douglas & Jones.

SIGNATURE Tile

De SIGNATURE TILE dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige kleine “broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy “metal” en een matte variant.

Stabiele basis

De master bedroom bevindt zich in de voormalige garage en herbergt een enorme inloopkast. In de aangrenzende ruimte bevinden zich een douche, toilet en een karakteristiek badmeubel met waskommen van rivierklei. Deze ruimte roept meer het gevoel op van een luxe spa dan van een slaapkamer. De tegels van Douglas & Jones zijn niet glad van aard, waardoor er beweging ontstaat op de muren. De tegelmuur is consequent vanaf het badkamermeubel doorgetrokken tot in de douche. De kleine badkamertegels creëren een aantrekkelijk lijnenspel, zonder dat het geheel druk wordt. De zwarte kranen, die zowel bij het badkamermeubel als in de douche zijn gemonteerd, vormen een rustig contrast met de beige badkamertegels. Dit kleurenpalet vormt een mooie basis waar maar weinig aan toegevoegd hoeft te worden.

De visie van Douglas & Jones

De moderne consument, maar ook de professional, wil zoveel mogelijk flexibiliteit en keuzemogelijkheden. En beschikbaar op die momenten die hem of haar het beste past. Douglas & Jones voelt het als hun taak om aan die behoefte te voldoen. Door zich steeds te blijven richten op een ideale klantbeleving en gebruikerservaring wil Douglas & Jones voorop blijven lopen als het gaat om mooie en praktische oplossingen met keramische tegels. Innovatie staat centraal in alles wat ze doen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Douglas & Jones

____

Douglas & Jones, tegels, interieur, nieuwste trends, vloeren, tegelvloer, exterieur, terras, Wandtegels, buitenvloeren,

____

Meer projecten bekijken van Douglas & Jones?