Bijzondere tuinen, buijtels outdoor, tuinen, exclusieve tuinen

  • Buijtels
  • Troprijt 21
  • 5531 NA Bladel

Bijzondere tuin | Buijtels Buitengewone Tuinen

Voor buitengewone tuinen met een hoofdletter ‘b’ en ‘t’, kun je eigenlijk maar op één plek terecht: bij Buijtels Buitengewone Tuinen. De twintig medewerkers presenteren zich als de Peaky Blinders uit Brabant: Crimineel goede tuinbandieten zónder strafblad. Het bedrijf is bijzonder succesvol omdat ze altijd met een groen hart en een tikkeltje lef naar tuinen kijken. Bijzondere tuinen ontwerpen is waar Buijtels goed in is, mother nature is damn sexy!

Bijzondere tuinen, buijtels outdoor, tuinen, exclusieve tuinen

Bomen in de tuin

In deze bijzondere tuin achter deze villa hebben veel bomen een betere plek gekregen. In het midden van het gazon is een Wadi aangelegd. Inspiratiebron vormen de karakteristieke vennetjes in de omgeving. Al het schoon hemelwater van de villa komt rechtstreeks in deze Wadi terecht. Het strandje bij de vijver is gemaakt van ontzilt zand. Zwemmen kan prima want het is diep en schoon. De grote maaskeien zorgen voor een natuurlijke markering waar je wel of niet kunt zwemmen. Het water wordt gezuiverd door de oeverbeplanting die ervoor zorgt dat er geen algengroei plaatsvindt maar ook een esthetische functie heeft.

Bijzondere tuinen, buijtels outdoor, tuinen, exclusieve tuinen

Biodiversiteit

In de gehele tuin is een sprinklerinstallatie verwerkt met druppelslangen in de plantvlakken en sproeiers in het gazon. Noemenswaardig is dat het gazon overloopt in hoger gras dat selectief wordt gemaaid. Volgens Hans van Kam, ontwerper bij Buijtels, een prachtig eerbeton aan diversiteit. Hans: “In het lange gras zitten insecten, vlinders en groeien wilde bloemen. Het vormt zo een geraffineerde overgang van het gecultiveerde naar het natuurlijke. De tuin wordt begrensd door een groene beukenhaag die we op een aantal plekken open hebben gemaakt om zo een verbinding te creëren met het omringende landschap.”

Bijzondere tuinen, buijtels outdoor, tuinen, exclusieve tuinen

Prachtig kleurenpalet

De beplanting in de borders bestaat uit grassen en vaste planten die zo zijn samengesteld dat er door het jaar heen afwisselend bloei is. Grassen zorgen deels voor privacy en voor een prachtig winterbeeld. De rest van de beplanting doet daaraan mee doordat ze in het najaar en de winter uitgebloeid zijn en daarmee een podium geven aan planten die wel mooi verhouten. In de zomer is het kleurenpalet voornamelijk paars, wit en blauw. Richting het najaar domineren geeloranje kleuren omdat deze het beste tot hun recht komen als de zon wat lager staat. De bewoners waren helemaal weg van de bijzondere tuin, die niet alleen prachtig is om naar te kijken maar ook heerlijk is om van te eten.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten van Buijtels Buitengewone Tuinen bekijken?