Bijzondere tuin inspiratie, Studio Redd, the art of living

Bijzondere tuin inspiratie | Studio Redd

In dit artikel komt een ruime tuin aan bod die je bijzondere tuin inspiratie zal geven. Het prachtige herenhuis ligt aan de Nederlandse kust, in Zuid-Holland. Twintig jaar geleden werd deze royale woning ontworpen door studio Jan des Bouvrie met aandacht op de tuin. Een paar jaar geleden besloten de bewoners dat de woning toe was aan een flinke metamorfose. Normaal gesproken vertrok het gezin in de winter periode naar het buitenland, maar nu wilde ze meer uit hun herenhuis halen.

Studio Redd zorgde voor een prachtig ontwerp wat de bewoners een fijne plek zal geven, een plek die zorgt voor de nodige ontspanning. De bedoeling was dat deze tuin het vakantie gevoel naar boven haalt en dat is bij deze tuin aan de kust zeker gelukt. Laat je meenemen door deze bijzondere tuin inspiratie.

Bijzondere tuin inspiratie, Studio Redd, the art of living

Studio Redd

Een goed ontworpen tuin is een lust voor het oog. Hierbij is het belangrijk dat de tuin en de woning samensmelten. Studio Redd kijkt naar bij ieder project naar een verbinding tussen het interieur en het exterieur. Zo is er gekozen om de keramische tegels in de betonlook zowel binnen als buiten te gebruiken. Deze materialen passen mooi bij de duinachtige omgeving, wat tevens de inspiratie was voor het tuinontwerp.

Bijzondere tuin inspiratie, Studio Redd, the art of living

Bijzondere tuin inspiratie

De vlonderterrassen die voor en achter in de tuin geplaatst zijn, verbinden zich op verschillende plekken met elkaar. Ook hier komt de gewenste verbondenheid terug. Het zonnedoek van Sunsquare en het buitenmeubilair van Dacks zorgen samen met het houten paviljoen voor een gezellige buitenruimte. De bewoners kunnen hier een drankje doen en zorgen voor een heerlijk diner door de complete buitenkeuken van Wwoo. Door een goede samenwerking tussen Studio Redd en Aspar Tuinaanleg is dit unieke ontwerp tot realisatie gekomen.

Bijzondere tuin inspiratie, Studio Redd, the art of living

Een open karakter

Buiten dat de omgeving een inspiratiebron is geweest, zijn er ook invloeden uit het buitenland verwerkt in de tuin. Het was een wens van de bewoners om een Ibiza-achtige uitstraling te creëeren. Een aantal omringende bomen die het lichtinval en de oppervlakte belemmerden, zijn weggehaald. Dit zorgde ervoor dat het kavel minder donker oogde en gaf meteen ruimte om de terrassen te plaatsen.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Peter Baas

Benieuwd hoe de woning er van binnen uit ziet?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media