bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin

  • Vosselman Buiten
  • Fluitekruid 32
  • 3641 VK Mijdrecht (NL)

Bijzondere tuinen | Vosselman Buiten

De kleurrijke omgeving van buiten vormt een grote inspiratiebron voor Vosselman Buiten. De mooiste materialen komen uit de natuur, waar Vosselman mooi gebruik van maakt. Vosselman verwerkt alles in het ontwerp voor de bijzondere tuinen, of het nou gaat om het mooiste groen, hout, beton, natuursteen, zink of staal. The Art of Living sprak met tuinarchitect Bas Vosselman over samenwerken met zijn opdrachtgevers voor een pracht resultaat.  

bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin

Vertrouwen als basis

Bas Vosselman werkt veel samen met architecten en vindt het dan ook fijn om vanaf het begin betrokken te zijn. Een ontwerp van de tuin moet passen bij het huis en de omgeving. Wanneer ze vanaf het begin betrokken zijn, kunnen ze meedenken met het gehele proces. Wanneer de opdrachtgever een zwembad, veranda, tuinhuis of poolhouse in de tuin wil. Dan kan Vosselman dit een goede plek geven in het ontwerp. Vosselman kan zelf veranda’s, tuinhuizen en poolhouses realiseren. Voor het tuinontwerp kan Vosselman ook 3D technieken, zo kan de opdrachtgever zich meer inleven in het resultaat. Woon- en tuinprojecten kunnen soms langer dan een jaar duren.  

bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin

Variatie

Vosselman hanteert geen vast stijl bij het ontwerpen van de bijzondere tuinen. Elke tuin, omgeving en huis vraagt een eigen stijl. De variatie daarvan vindt Vosselman juist interessant. Ze ontwerpen en tuin die precies voldoet aan de wensen van de klant. Dat kan dan een hele landelijke stijl zijn, maar ook een hele stadse stijl.  

bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin

Een groen kunstwerk

Vosselman plaatst veelal meerjarige struiken in de tuin, dit realiseert een mooie groenwolk in de tuin. Met de groenwolken kan je bepaalde plekken van de bijzondere tuin uitlichten en de rest rustig houden. Hierdoor ontstaat er een mooie sfeer en het groen lijkt dan op een groen kunstwerk. 

bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin

Mediterrane flair

In Vinkeveen heeft Vosselman een tuinontwerp gemaakt aan het water. Het ontwerp van de tuin geeft een mediterrane sfeer. Door het groen, kunnen de bewoners rustig genieten van hun terras. Bij de woning hebben ze een vlonder gemaakt als aanlegplek voor de boot. Ook hebben ze voor op de vlonder een daybed ontworpen. De aankleding van de potten zorgen voor een Zuid-Europese uitstraling. 

bijzondere tuinen, vosselman buiten, the art of living, tuin 

Zwembad en poolhouse

Bij deze villa aan de Vecht heefVosselman een bijzondere tuin met zwembad, heerlijke terrassen, een tuinhuis met buitenkeuken en loungehoek ontworpen en gerealiseerd. Voor het zwembad is Vosselman met de opdrachtgevers naar Italië gegaan voor het kiezen van een groeve natuursteen. Het lijkt dat het zwembad uit één plaat bestaat. Dit komt doordat de natuurstenen platen in matchbook zijn gelegd. Voor het poolhouse heeft Vosselman gekozen voor een luxe poolhouse met glazen vouwwanden die aan de voorzijde geheel geopend kunnen worden. Hierdoor ontstaat er een gevoel van een buitenkamer. De bijzondere tuinen van Vosselman Buiten veranderen mee met de wensen van de bewoners. Voor de klant tot het uiterste gaan en bezieling aan een tuin toevoegen is de passie van Bas Vosselman 

 

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Vosselman Buiten

____

____