Bijzondere vloeren voor exclusief interieur | The Art of Living

Een vloer zet de toon voor de rest van je interieur. Hij verwelkomt je, laat je verwonderen en maakt van je woning een plek om te ontspannen, gezellig samen te komen of gewoonweg te léven. De juiste vloer vormt de basis voor een interieur waarin je je helemaal thuis voelt. Of je nu houdt van landelijk, klassiek, eigentijds, industrieel, mediterraan of een tikje gewaagd; in dit thema-artikel doe je volop inspiratie op. Bekijk hier de meest bijzondere vloeren die wij voor jou geselecteerd hebben.

Houten vloer

Een geliefde klassieker als het gaat om vloerkeuze is toch wel de houten vloer. Als je houdt van een traditioneel effect, laat je de planken in de lengte leggen. Een sterke trend sinds 2020 is de visgraatvloer, een techniek waarbij de planken haaks op elkaar liggen en zo een visgraat vormen. Het effect voor een grote living is meerdere visgraten naast elkaar. Dit patroon brengt enorm veel dynamiek in de ruimte. Ook gangen worden regelmatig met een visgraatpatroon gelegd, maar wel zo dat er maar één visgraat ontstaat. De mooiste afwerking is dan een rechte plank langs de zijkanten met een minimale uitsparing tot de visgraat. Dan springen deze bijzondere vloeren er nog meer uit.

Tegelvloer

Een andere veelvoorkomende vloer is de tegelvloer: verkrijgbaar in veel kleuren, afmetingen en designs. Een tegelvloer wordt vaak gekozen vanuit het oogpunt van gemak. Een tegelvloer is namelijk heel goed schoon te houden en lijdt ook niet onder een glas rode wijn dat er vol overheen gaat. Met een tegelvloer kan je speelse effecten creëren, omdat je de tegels naar wens kunt laten leggen. Een tegelvloer met een druk design kan een echte eyecatcher zijn voor je keuken of badkamer. En tegels van marmer geven weer een totaal andere uitstraling; perfect als de stijl hotelchic jou aanspreekt.

bijzondere vloeren, vloeren, vloerinspiratie, luxe vloer, the art of living

bijzondere vloeren, vloeren, vloerinspiratie, luxe vloer, the art of living

Giet-/betonvloer

Een laatste veelvoorkomende keuze als het gaat om vloeren is de gietvloer of betonvloer. Een gietvloer wordt letterlijk gegoten en daarmee kan je ultrastrakke resultaten krijgen. Een parelwitte vloer bijvoorbeeld kan je huis zoveel meer cachet geven. De betonvloer wordt vaak gesmeerd. Door deze techniek krijg je ruwe vegen in je vloer, wat weer perfect past binnen een industriële stijl. De betonlook is ook zeker te realiseren met een gietvloer, alleen dan krijg je vaak dus wel een effen effect. Vooral als je een huis kan realiseren zonder drempels, is de giet-/betonvloer een enorme aanwinst!

____
Tekst: Marlou Peters-Overkamp