villa aan het water, the art of living, NOW.A

Imposante villa aan het water | NOW.A Design Studio

Op een Noord-Hollands perceel, voorheen bebouwd met kassen, staat tegenwoordig een imposante villa aan het water, gelegen in een zeer waterrijke omgeving. De bewoners gaven NOW.A Design Studio de opdracht om daar hun droomhuis te bouwen, waar zij nu sinds een paar maanden met veel plezier wonen.

Villa aan het water | NOWA, the art of living

Glaswerken: IGD Glas. Verlichting: Maretti Lighting. Verlichting, parketvloer & trap stoffering: Master Totaalinrichting. 

Meubelen: Keijser&Co. Spots (merk): Wever & Ducré. Interieurbeplanting meubilair, jaloezieën en karpet: Master Totaalinrichting. Lederen wand: Alphenberg. Beeld & Geluid & ICT: Greenway Telematics. Elektrische en domotica installaties: G.J. Elektro B.V.

Optimale beleving

De bewoners hadden een duidelijk wensenpakket voor de realisatie van deze villa aan het water, die zowel aan de voor- als achterzijde grenst aan het water en bestaat uit vier royale etages. “Voorop stond het creëren van een royale, rietgedekte villa waar de schitterende omgeving optimaal beleefd kan worden”, vertelt architect Philip Eskes. De woning is opgebouwd uit een duidelijke en aangename indeling met veel daglicht en lange, maar weloverwogen zichtlijnen, die de onderlinge verbinding tussen de verschillende ruimtes én tussen interieur en exterieur garanderen.

Deuren – staal: Laska Metaal. Deurbeslag: FORMANI

Haard: Interschouw. Banken, sierkussens, gordijnen & vitrage: Master Totaalinrichting. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

Keuken: Culimaat BV. Keukenapparatuur: Gaggenau. Jaloezieën (merk): Sunway Benelux B.V. Jaloezieën & gordijnen: Master Totaalinrichting.

Villa aan het water | NOWA, the art of living

Meubelen: Keijser&Co.

Geborgen en comfortabel

Eskes: “We hebben voor de eigenaar een totaalconcept mogen realiseren en daarbij alle vrijheid gekregen. We waren vanaf het begin betrokken: van het aanvragen van de vergunning in 2016, het creatieve ontwerpproces voor het exterieur en het interieur, tot de begeleiding van de daadwerkelijke bouw en inrichting van het huis. Deze opdracht liep parallel aan een woonproject hier verderop aan de plas. Ik ben erg blij om deze projecten te hebben mogen doen.” Ook het ontwerp van de tuin werd door Eskes gedaan, geheel in stijl met het huis.

Natuursteen: SolidNature. Piet Boon Tegels: Tegelgroep Nederland. Houten jaloezieën: Master Totaalinrichting. Realisatie badkamer en tegels: Meijer Tegels & Sanitair.

Bed inclusief panelen & accessoires: Master Totaalinrichting. Interieurbouw: KNAB Interieurbouw.

Toegangspoort: Van Rooijen Hekwerken. Louvredaken & panelen: Livium. Terrasverwarming: HEATSTRIP. Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Van der Drift Bouw. Exterieurontwerp: NOW.A Design Studio. Kozijnen: TUDOR Kozijnen & Deuren. Louvre panelen: Livium

Overkapt loungen met weids uitzicht

Doordat het rietgedekte dak laag doorloopt, heeft de woning een ingetogen chique aanzicht, in tegenstelling tot de achterzijde waar de villa zich in alle glorie en grootsheid durft te laten zien. Door het strakke, witte stucwerk en de zwart gebeitste red cedar houtendelen, oogt de villa modern. De keramische tegels met betonlook die zowel binnen als buiten zijn toegepast, dragen bij aan de moderne, rustige uitstraling.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van NOW.A Design Studio?