De charme van een Engelse cottage

NY BORJAN Interior Design Studio

Romantisch wonen met een stoere twist, omringd door landerijen en water. Hier kan het gezin de seizoenen écht beleven en genieten van de schitterende combinatie van klassieke en moderne elementen. Desirée en Dion Kradolfer van NY BÖRJAN Interior Design Studio hebben deze Engelse cottage een geheel eigen cachet gegeven met een allesomvattend interieurontwerp. Ze begeleidden de gehele renovatie. Het gezin opende voor The Art of Living zijn deuren, wij nemen je graag mee in dit bijzondere project.


Woonruimte

Renovatie, interieurontwerp, NY BORJAN, the art of living

Leveranciers van de woonruimte

Trap

VIOS Trappen

Keukenapparatuur

Gaggenau

Interieurbouw

Van Eijk Interieurmakers

Interieurarchitect

NY BÖRJAN Interior Design Studio

Knus, modern, minimalistisch

Het gezin verliet een heerlijk penthouse voor deze unieke plek, maar lang hebben ze daar niet over hoeven nadenken. Michel Korevaar, projectleider en directievoerder bij architectenbureau Van der Padt was in de ontwerpfase betrokken bij dit project. “De bewoners kwamen met een duidelijke vraag bij ons: wat zijn de renovatiemogelijkheden van dit prachtige Engelse landhuis?” Hun grote wens was de voormalige schuur te betrekken bij het woonhuis en een fenomenaal uitzicht te creëren, zoals een groot levend schilderij. Om niet af te doen aan de ambachtelijke bouwstijl van de cottage is er gekozen voor een lichte aanbouw met een minimalistische schuifpui van meer dan twintig meter. Aan de voorzijde oogt de aanbouw heel subtiel en logisch, dankzij de zwarte houten afwerking. Alsof deze er altijd al heeft gestaan. Hier komt het beste van twee werelden samen: de gewenste privacy en het optimale zicht op de landerijen. De romantisch landelijke uitstraling van het exterieur geeft niet prijs hoe knus, modern en minimalistisch de woning van binnen is. Dit heerlijke familiehuis bestaat uit zorgvuldig samengestelde materialen. Luxueus, stoer en natuurlijk.


Bovenverdieping

Renovatie, interieurontwerp, NY BORJAN, the art of living

Leveranciers van de bovenverdieping

Domotica

Instant Domotica

Deurbeslag

FORMANI®

Inbouwnissen badkamer

LoooX

Familiehuis met eigen handtekening

Eenmaal binnen word je verrast door een enorme ruimtelijkheid en gezelligheid. Vanuit de royale hal is er toegang tot een fantastische leefkeuken met eethoek en de sfeervolle living. De designstudio van Desirée en Dion mocht anderhalf jaar lang optrekken met de opdrachtgevers. “Wij opereren vanuit het slow-living-principe, een intentionele en bewuste manier van leven. Hoe wij dit terug laten komen in het interieur? Wij werken samen met de opdrachtgevers aan een omgeving die ondersteunt in de dagelijkse realiteit en dragen zo bij aan het welzijn en welbevinden. Zo streven wij naar unieke, kwalitatief hoogwaardige interieurs met veel natuurlijke materialen. Belangrijk is de persoonlijke en betrokken benadering met al onze contacten. Van opdrachtgevers tot de onderaannemers, partners en kunstenaars. Deze positieve betrokkenheid zorgt voor een gedragen proces.” Wat in dit project heel duidelijk terug te zien is, is de optimale synergie tussen alle betrokkenen. Met oog voor detail en liefde voor materialen is er toegewerkt naar een eigen handtekening die de identiteit van het gezin weerspiegelt.

Openheid en verbinding

Van origine was de cottage opgebouwd uit verschillende kleine, donkere vertrekken. De muren maakten plaats voor open ruimtes met veel licht en lopen mooi in elkaar over. Eén donkere kamer mocht echter overeind blijven, deze leende zich uitstekend voor een homecinema en is via een mahoniehouten schuifdeur te bereiken. Hier ervaar je de optimale bioscoopbeleving en is de geluidshinder voor de overige ruimtes tot het minimum beperkt dankzij het akoestisch stucwerk. Doordat de aanbouw aan de achterzijde is voorzien van veel glas is de natuur een belangrijk onderdeel geworden van het interieur. De strakke vormentaal is stijlvol gecombineerd met een rustig kleurenpalet en natuurlijk materiaalgebruik. We herkennen de handtekening van de opdrachtgevers in de verschillende vintage items en kleurrijke kunststukken. “Hier woont een actief en stoer gezin, dat mag je terugzien in het interieur”, aldus Dion. Een mooi voorbeeld is de zwarte stenen muur achter de haard. Deze complementeert het warme mahoniehout, de minerale gietvloer en de mix van vintage en modern meubilair. De luxueuze designkeuken is van alle gemakken en state-of-the-art apparatuur voorzien. Ook vanuit hier kijk je dankzij de open setting uit op het omringende groen en sta je in fijne verbinding met de aangrenzende werkkamer en living.


Buitenruimte

Renovatie, interieurontwerp, NY BORJAN, the art of living

Leveranciers van de buitenruimte

Buitenzonwering

Roma Benelux

Aluminium kozijnen, schuifpuien en ramen

KUMASOL bv

Aannemer & bouw

Aannemingsbedrijf van den Dool

Buitentegels

Michel Oprey & Beisterveld

Betoverende mastersuite

Wat je, als je aan de voorzijde van de cottage staat, niet zal verwachten is dat de voormalige schuur is omgetoverd tot een droom van een slaapkamer met badkamer en suite, maatwerkdressing en fitnessruimte. We staan in een serene, wederom met licht overgoten slaapkamer. Met de originele zwarte stalen spanten in het zicht en een raampartij tot aan de nok. Als we de hal achter het bed volgen treffen we de badkamer, waar je je direct in een wellness waant. Het is pure rust die deze badkamer uitstraalt, dankzij de natuurlijke kleuren, de gietvloer en wanden en het corian bad. Het natuurlijke licht komt door de ramen van de originele schuurdeur die volledig is geïsoleerd, een subtiele knipoog naar het verleden. De vliering doet nu dienst als fitnessruimte, waarbij de glazen balustrade licht en ruimtelijkheid biedt.

Perfecte integratie

Tijdens de ontwerpfase is er veel gesproken over waar precies de knip te maken in de transformatie. “De vraag was eigenlijk: hoever ga je? Wat mag nieuw, wat moet behouden blijven om de authenticiteit te waarborgen?”, vertelt Michel. “Zo hebben wij ervoor gekozen de originele dakpannen te behouden, zijn de muren gekeimd en is het aanzicht origineel gelaten. Met klein metselwerk hebben we de overgang van de aanbouw naar de schuur perfect weten te integreren.” De tuin is een belangrijk onderdeel van de woning. Niet alleen omdat je vanuit iedere hoek van de woning hier een fraai uitzicht op hebt, maar omdat het gezinsleven zich ook graag buiten afspeelt. De ruime tuin is onderverdeeld in verschillende fijne leefgebieden. Van moestuin tot jacuzzi, van loungen tot spelen. Een waterrijke omgeving met volwassen bomen maakt het geheel tot een sprookjesachtige omgeving. De kinderen kunnen hier opgroeien zoals het in de kinderboeken geschreven staat.

Editor: Media team

Datum: 11-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Jaro van Meerten