Binnen-buiten verbinding door buitentegels

Cerriva

Helemaal van nu en steeds populairdereen optimale verbinding creëren tussen binnen en buiten. Cerriva, specialist op het gebied van keramische wand- en vloerafwerkingen, slaagde erin om de binnen- en buitenruimte van deze woonvilla te verbinden met elkaar. Het binnen-buiten effect ontstaat wanneer de buitentegels aansluiting vinden bij de tegels die binnen zijn gebruikt. Op die manier lijkt de vloer door te lopen en vervaagt de grens tussen binnen en buiten.  

Buitentegels, Cerriva, The Art of Living

Moderne, strakke tegels 

Voor deze unieke Twentse woonvilla is voor bijna de gehele benedenverdieping dezelfde tegel gekozen. Saai? Zeker niet! Door dezelfde vloer overal door te trekken ontstaat er een ruimtelijk geheel wat zich kenmerkt door rust en eenheid. De Provenza tegel die in dit project is gelegd, geeft direct een moderne, strakke look aan de woning. Daarnaast zijn keramische tegels eenvoudig en snel te onderhouden door de dichtheid van keramiek. Ideaal voor buitengebruik! 

Ruimtelijkheid door buitentegels 

Door een tegel toe te passen met een groot oppervlakte, zoals deze tegel met een formaat van 120 x 120 cm, creëer je ruimtelijkheid. Helemaal wanneer dezelfde tegels in meerdere ruimtes doorgetrokken worden, zoals de buitentegels. Op die manier kan je de scheidingslijn tussen de verschillende ruimtes nauwelijks meer onderscheiden.  

Totaalproject 

Naast de benedenverdieping zijn ook de badkamers en het zwembad voorzien van de kwalteitsproducten van Cerriva. In de badkamers is gebruik gemaakt van een lichte tegel van de Gesso collectie van Provenza. Met het gebruik van één tegel als wand- en vloertegel creëer je een zeer strak en modern design.  Rondom het zwembad is gebruik gemaakt van de Karman Cemento Cenere Outdoor collectie van Provenza, grote en strakke buitentegels die zeer geschikt zijn voor wellness omgevingen. Antislip, snel en eenvoudig te reinigen.   

Buitentegels, Cerriva, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 18-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: Cerriva