Binnenkijken: iconische woning met bronzen aluminium jaloezieën  

Zonnelux

Aluminium jaloezieën zijn veelzijdig en functioneel. Ze filteren het daglicht en creëren een mooi lijnenspel. Neem een kijkje in deze prachtige woning, waar elk onderdeel van het interieur ‘Hotel Chique’ uitstraalt. De luxueuze leefkeuken, open woonkamer en elegante zithoek: samen vormen de ruimtes een iconische plek om dagelijks door te brengen. Om het geheel af te maken werd er gekozen voor aluminium jaloezieën in een unieke, bronzen kleur. 

Jaloezieën, brozen aluminium jaloezieën, Zonnelex, The Art of Living

De voordelen van aluminium jaloezieën 

Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en in diverse kleuren. Daarnaast hebben aluminium jaloezieën dunnere lamellen dan bijvoorbeeld houten jaloezieën waardoor ze een stuk lichter zijn en makkelijk te openen. Het pakket aan de bovenkant van het raam is ook een stuk kleiner. Hierdoor kunnen draai-kiepramen vaak nog volledig worden geopend en wordt het raam niet geblokkeerd door de raambekleding. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te houden. 

Bronzen jaloezieën in de keuken en woonkamer 

Het interieur van deze keuken bevat meerdere elementen voor een fijne sfeer. Zo leent de grote bank zich perfect voor grote gezelschappen en kleurt het behang mooi met alle aardse tinten in de ruimte. Voor de raambekleding werden bronzen jaloezieën gecombineerd met overgordijnen. Ze filteren het daglicht en creëren privacy. In de woonkamer aangekomen word je verrast door de lichte kleuren en ruime opzet. De aardse tinten van de keuken zie je terug in diverse accenten. De tuindeuren zorgen voor natuurlijk daglicht, wat prachtig gefilterd wordt door de bronzen aluminium jaloezieën. In combinatie met de overgordijnen heeft de raambekleding een warme, fraaie ambiance wat ook nog eens heel functioneel is. Overdag creëert het lichtinval en in de avond zorgt het voor privacy.  

Jaloezieën, brozen aluminium jaloezieën, Zonnelex, The Art of Living

Unieke kleur en afwerking  

Vaak worden jaloezieën in de kleur zwart, taupe of wit geplaatst. De bewoners van deze exclusieve woning kozen voor de unieke bronzen aluminium jaloezieën. De lamellen zijn voorzien van een textuur waardoor er een robuustere look ontstaat. De kleur brons past bij vrijwel elke interieurstijl. Of je nu kiest voor klassiek, industrieel of zoals hier een ‘Hotel Chique’ interieur. 

Jaloezieën, brozen aluminium jaloezieën, Zonnelex, The Art of Living

Het Megaview® systeem 

In deze woning zijn de bronzen aluminium jaloezieën toegepast met het Megaview® systeem. Dit is een speciale manier om de lamellen te tuimelen. Ze schuiven over elkaar heen waardoor er een grote tussenruimte ontstaat met extra zicht naar buiten. Het creëert een prachtige doorkijk, maar je geniet ook van de privacy zodra de lamellen gesloten zijn. 

Editor: Media Team

Datum: 26-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux