Blauwtinten, Trendkleur 2019, Trendkleur 2020, Trendkleur, Blauw interieur, Blauwe muur, blauwe accessoires, blauwe trend, blauwe tegels

Blauwtinten voor in je interieur

Ben je opzoek naar een boost voor je interieur? Een simpele optie is een mooie kleur op de muur, maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden… The Art of Living heeft verschillende manieren op een rijtje gezet om jouw interieur tot leven te laten komen. Met blauwtinten als centrale kleur, hebben we de mooiste projecten bij elkaar gezocht om jullie op de hoogte te stellen van deze actuele trend. Ben jij ook opzoek naar de juiste blauwe kleur voor in jouw interieur?

Rustgevende sferen

Blauwtinten nemen je mee terug naar de oceaan, naar een hemelsblauwe lucht of juist naar de mysterieuze nacht. Deze kleuren bieden een rustgevend gevoel, waardoor ze erg geschikt zijn voor het interieur. Denk hierbij aan de slaapkamer of juist de woonkamer voor een verfrissend effect. Blauwtinten zijn daarnaast ook erg makkelijk te combineren met felle kleuren voor een spannend effect, of juist met natuurlijke materialen voor een ietwat serenere uitstraling.

Blauwtinten, Trendkleur 2019, Trendkleur 2020, Trendkleur, Blauw interieur, Blauwe muur, blauwe accessoires, blauwe trend, blauwe tegels

Deze prachtige combinatie van natuurlijke materialen met een knalkleur als deze, steelt werkelijk de show… De keuken komt uit een project van Osiris Hertman. 

Donkere blauwtinten

Wil je een rijke of geborgen sfeer creëren? Ga dan voor de diepere en wat donkere blauwtinten. Om de koele ondertoon van blauw aan te vullen met warmte, zijn er tal van verschillende mogelijkheden om te spelen met combinaties. Zoals hierboven al genoemd, passen natuurlijke materialen heel mooi bij de zachte uitstraling van blauw. Maar ook accessoires kunnen al snel een toevoeging bieden aan een warme uitstraling. Denk hierbij aan koperen of bronzen items, zoals een bijzettafeltje, lampenkamp of zelfs een vaas. Hetzelfde geldt voor aardewerken potten en vazen. Ook deze doen het goed om warmte toe te voegen aan het geheel. Probeer een beetje te spelen met verschillende kleuren en materialen voor een levendig en interessant eindresultaat!

DENOLDERVLEUGELS creëerde een intieme leeskamer door donkerblauw toe te voegen in deze kamer.

Blauw als eyecatcher

Blauw is een kleur die altijd blijft. Er zijn genoeg verschillende blauwtinten om de juiste te vinden die precies bij jouw interieur past! Zo is Kobaltblauw een hele populaire kleur die zich aansluit bij een wat klassiekere uitstraling. Mocht je nou op zoek zijn naar een echte opvallende kleur, ga dan eerder voor turquoise of mintblauw. Deze kleuren sluiten perfect aan bij een moderne woonstijl, maar sluiten natuurlijk ook goed aan bij andere stijlen.

Blauwtinten, Trendkleur 2019, Trendkleur 2020, Trendkleur, Blauw interieur, Blauwe muur, blauwe accessoires, blauwe trend, blauwe tegels

Deze woning heeft een interessante entree door de helderblauwe kleur op de muur. Drijvers realiseerde deze woning met frisse uitstraling.

Less is more

Is een blauwe muur iets te uitgesproken voor jouw smaak? Laat de kleur dan vooral terugkomen in de accessoires in je interieur voor een speelse uitstraling. Denk hierbij aan een tapijt met blauwe accenten, blauwe kussentjes of zelfs een blauwe lamp… Er zijn oneindig veel mogelijkheden om deze prachtkleur een plekje te geven in ieder interieur. Wij zijn gek op deze fantastische trend, omdat de kleur simpelweg in elke ruimte is toe te passen. Het is maar net welke ruimte deze boost kan gebruiken. Ben jij ook overtuigd van de kracht van deze kleur?

Unieke wandbekleding, Wandbekleding, Bijzonder interieur, Design interieur, Interieur, Leren wandbekleding, Eyecatcher, Creative Minds International, Alphenberg Leather, Mozaïek, Groene muur, Muurbeplanting

Drijvers zorgde ervoor dat het kleurenpalet van deze living wordt aangevuld door de blauwe stoelen voor een speelse look.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!