Scheveningen is nog steeds strandplek no.1 in Nederland

∙ De hotspots in Scheveningen & Noordwijk aan Zee  ∙

 

Van alle stranden aan de Nederlandse kust is die van Scheveningen toch wel het meest bekend. Vroeger om de befaamde rieten strandstoelen met gestreepte parasols en tegenwoordig om de traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari, waar jaarlijks zo’n 10.000 mensen het ijskoude water induiken om het nieuwe jaar in te luiden. Ik zou daar zelf nooit aan meedoen, veel te koud, waar ik wel aan mee zal doen; Lekker loungen in een van de mooie beach clubs aan de boulevard en genieten van een net gevangen vers visje. Veel mensen komen van verre om bij familiebedrijf Simonis vis te halen of bij Restaurant Catch in een chiquere ambiance te genieten van een lekker visje. Van haring tot kaviaar; this is the place to be!

Noordwijk aan Zee
Tot begin 19e eeuw was de visserij in Noordwijk aan Zee de belangrijkste vorm van inkomsten. Maar de bevolking merkte dat toeristen het prettig vonden om langer aan de kust te verblijven, dus kwamen er hotels, restaurants en winkels rondom de boulevards. Inmiddels staan er permanente beach clubs die ook in de wintermaanden comfy zijn. Ik neem je mee op zoek naar de hotspots op het gebied van Hotels, Design & Shopping:

Hotels
Noordwijk aan Zee is een must-see hotspot voor weekendjes weg en overnachting vakanties. Hotel Huis ter Duin en Hotels van Oranje zijn het meest favoriet, maar ook de wat kleinere hotels draaien overuren, zoals Villa De Duinen en Alexander Beach Hotel.

Italiaans Interieur Design
Als je een liefhebber bent van Italiaans Design, staat Noort Interieur bovenaan uw verlanglijstje tijdens uw verblijf aan de Nederlandse Kust!

Rijkste wijk van Nederland
Noordwijk aan Zee is momenteel één van de vijftig rijkste wijken van Nederland. Zo heeft biermagnaat Freddy Heineken er een villa laten bouwen. Meet chique modezaak Jackie O; Een inspirerende plek voor fashionistas. “De collectie omvat een verfrissende blend van Franse elegantie en Italiaanse ‘glam’ ”, aldus de eigenaresse.

 


“Van haring tot kaviaar; This is the place to be!”


__

See you next week!


Meer blogs van Sarah lezen? De volgende blog wordt volgende week gepubliceerd, stay tuned!

Volg me ook op instagram!  

 

 

Foto credits: Huis ter Duin Hotel, Restaurant Catch, Noort interieur, Jackie O


Gerelateerde artikelen

The Art Of Living

Een complete slaapkamer


Een complete slaapkamer, gemakkelijk en voordelig!  Ga je binnenkort samenwonen of wil je jouw slaapkamer van een nieuwe stijl voorzien? Kies dan voor een complete slaapkamer en creëer niet alleen een prachtige stijl, maar profiteer ook van de zeer aantrekkelijke prijzen. Jouw slaapkamer, jouw stijl!  Het kopen van een complete slaapkamer kent vele voordelen. Je […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media