previous arrow
next arrow
Slider

Bob Manders Architecture

Bob Manders Architecture is gevestigd in het Brabantse Oisterwijk. Vanuit deze bijzondere plek ontwerpt hij vol passie verschillende luxe interieurs voor particuliere en zakelijke klanten. Naast interieurs ontwerpt Bob Manders ook tuinen, lichtarchitectuur en totaalinterieur. 

Historische werkwijze

De werkwijze van Bob Manders Architecture is te beschrijven als een terugblik van het verleden met knipoog voor innovatie. Zo heeft hij een grote waardering voor het lichtgebruik van de Nederlandse schilder Rembrandt en combineert dit dan met erkende meesterwerken van architecten zoals Vitruvius en Le Corbusier. Dit resulteert in onvoorstelbare maar vooral prachtige ruimtes.

Karakteristieke ontwerpen

Zijn succes leent hij dan ook aan zijn respect voor licht, schaduw en de natuur in de omliggende omgeving. Zo maakt hij veelvuldig gebruik van glas om het interieur en exterieur met elkaar te verbinden. Ook ruwe materialen maken zijn ontwerpen energiek en zorgen daarnaast ook voor rust. Hout waar de zaagafdrukken nog in staan, stenen tegels met steengroeves, dit benadrukt de authenticiteit van de materialen.

___

Alle interieurprojecten van Bob Manders bekijken? 

 

Villa vol lucht, licht en ruimte

In samenwerking met architect Eric van Pelt heeft Bob Manders het interieur en de keuken van deze Brabantse villa gerealiseerd. Belangrijk was bij de renovatie van deze woning dat licht, lucht en ruimte opgaan in elkaar zowel in het exterieur als interieur.

Van winkelpand tot hedendaagse dorpsvilla

De opdrachtgevers hadden duidelijke woonwensen en dat begreep Manders direct. Hij ontwierp een huis dat precies aansloot bij deze wensen maar besloot bepaalde elementen van het winkelpand te behouden. Dit als aandenken van alle liefde en het harde werk dat er in de zaak was gestoken.

Een kijkje in de Culimaat keuken van Bob Manders

Sinds 2004 heeft Bob Manders al een succesvolle samenwerking met keukencreateur Culimaat. De redactie van The Art of Living ging op bezoek bij Manders in het Brabantse Vught. Hier troffen ze niet alleen een mooie keuken…

Moderne tuin met villa

Deze riante villa met enorme tuin is in samenwerking met Groenseizoen gerealiseerd. Belangrijk bij dit project was dat de zichtlijnen van het interieur ook in de tuin terug kwamen. Hierdoor is de rust bewaard en een saamhorig geheel gecreëerd.

Van ‘modern’ landhuis naar ultramoderne villa

Het ‘moderne’ landhuis uit 1985 voldeed niet meer aan de eisen van een hedendaagse villa. Bob Manders Architecture heeft deze woning volledig gerenoveerd tot een prachtig woonhuis dat helemaal aansluit bij de wensen van de opdrachtgevers.

Moderne split-level villa

De gemeente beperkte de bewoners van de villa doordat zij een dakgoot hoogte van maximaal 3,5 meter mochten bouwen. Echter een boerderij woning met laag dak en schuine plafonds zagen ze niet zitten. Bob Manders kwam met de ingenieuze oplossing om een deel van de woning onder de grond te schuiven.

Strak-modern

Gelegen op het oude landgoed De Gele Hoeve in Rosmalen bevindt zich een prachtig landhuis. Het huis is gerealiseerd door Bob Manders Architecture. Een echt woonhuis waarin leven voorop staat was het eindresultaat.

Witte villa

Deze villa staat in het midden van Nederland en is omringt met een natuurlijke omgeving. Dit project is een bijzondere verschijning. Door de diagonale lijnen, vernieuwende elementen en de moderne architectuur heeft deze villa een prachtige luxueuze uitstraling.

Nieuwbouwwoning

Recent ontwierp Bob een prachtige villa die is gelegen in een mooie groene omgeving, aan de rand van een sfeervol dorp. De strakke nieuwbouwwoning in kubistische stijl is een bijzonder mooie verschijning met haar pure uitstraling.

 

Bob Manders


“Ik heb de ambitie om uitdagingen om te zetten in een esthetisch en functioneel verantwoorde oplossing en ga dus net zo lang puzzelen tot het kan worden uitgevoerd”

 

___

Contactgegevens
  • Bob Manders Architecture
  • Almystraat 14
  • 5061 PA Oisterwijk
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)20 261 4633

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media