Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Koop nu het hardcover boek!

Boeiend samenspel in sfeervolle villa | Inarto Architecten

Een landelijke woning met modern-warme inslag waarin het heerlijk ontspannen is: zo luidde de woondroom van de bewoners van deze sfeervolle nieuwgebouwde villa. Het wensenpakket en de omgevingsfactoren werden door Inarto Architecten vertaald in een passend in- en exterieur. “We hebben de vormgeving van de villa aangesloten bij de omliggende traditionele bebouwing en landerijen, zodat deze in harmonie is met omgeving,” vertelt het bureau. De villa opent zich naar de natuur aan de achterzijde, waardoor een optimaal zicht over de landerijen is ontstaan. De karakteristieke uitstraling van de villa is doorgetrokken in de materiaalkeuze; een hergebruikte gevelsteen in combinatie met een oude Vlaamse dakpan voor het hoofdgebouw en hergebruikt natuurleisteen voor de tuinkamer.

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Landelijke architectuur

Het interieur kreeg als aanvulling op de landelijke architectuur een wat modernere uitwerking, met behoud van de warme uitstraling. De royale inkomhal van de sfeervolle villa vormt de basis vanwaar alle ruimtes met elkaar in verbinding staan. De keuken, eetkamer en living zijn in een open plattegrond samengebracht. Er is gekozen voor een drietal hoofdmaterialen in het – zwartgelakt staal, natuursteen en eikenhout – en een zacht kleurenpallet die in het gehele interieur terugkomen. De warme woonsfeer is onder andere versterkt door de integratie van twee gashaarden. Daarnaast kenmerkt het interieur zich door een hoogwaardige kwaliteit en ver doorgedreven detaillering, die bijdragen aan een geheel dat tijdloos is in uitstraling én gebruik.

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Riante suite

De mainbedroom is samen met een dressing en badkamer ondergebracht in een riante suite. Centraal in de slaapruimte is een royaal bed geplaatst met een prachtig bekleed hoofdbord. Het sfeervolle vertrek staat dankzij de integratie van elegante stalen deuren in verbinding met een luxe dressing met maatwerk kastenwanden vervaardigd uit donker eikenhout. De badkamer is voorzien van een prachtig ligbad en ruime inloopdouche. De combinatie van eikenhout, natuursteen en wanden van betonciré creëert een hele prettige beleving, waarin het heerlijk ontspannen is.

Ultiem ontspannen

In de tuinkamer is een schitterend onderloopzwembad gecreëerd waarbij de vloer naadloos in het ontwerp van de sfeervolle villa door loopt. Als contrast is een traditionele houten dakconstructie aan het ontwerp van de tuinkamer toegevoegd. Door de integratie van grote raampartijen kunnen de bewoners al zwemmend van de buitenomgeving genieten. Ultiem ontspannen kunnen zij ook in de sport- en wellnessruimte, gelegen in een aparte vleugel van de sfeervolle woning. Er is onder meer een warmtepompinstallatie in de woning geïntegreerd en het geheel is enorm goed geïsoleerd. Hierdoor ervaren de bewoners optimaal wooncomfort.

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Sfeervolle villa, inarto architecten, landelijke architectuur

Sfeervolle lounge

Het bijgebouw doet qua sfeer en vormgeving zeker niet onder voor de sfeervolle villa. In het gebouw creëerde Inarto Architecten een sfeervolle lounge waar de bewoners heerlijk kunnen ontspannen en gasten kunnen ontvangen. Door de grote schuifdeuren kan de ruimte ofwel bij de buitenomgeving betrokken worden, of juist van de tuin worden afgesloten. De terrastegels zijn bewust doorgetrokken in het gebouw, waardoor de sterke connectie tussen binnen en buiten is verstevigd. Het buitenterras wordt gedeeltelijk omsloten door het gebouw zelf, als een knipoog naar de vierkantshoeve die veel in de omgeving voorkomt. Dit creëert tevens een prettige beschutting.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: German Bourgeat & Gert Kwanten

____
Wil je meer projecten zien van Inarto Architecten?