Boerderij woning in natuurgetrouwe tinten

Boerderij woning in natuurgetrouwe tinten

De architect van de woning streeft naar een vormgeving die meer is dan enkel esthetisch. Want wat stelt een woning voor als die geen bij-drage levert aan het levensgeluk? Een woning moet verrassen, een indruk achterlaten en je nieuwsgierig maken naar meer. Pure materialen zorgen voor karakter en warmte. De elegante boerderijwoning die is ontworpen voor het gezin, voldoet exact aan die eisen.


Ontwerp

Boerderij woning, landelijk, Tom Kneepkens, The Art of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Geluksmomenten delen

Het verloop – van de koop tot het uiteindelijke bouwen en de puntjes op de i – nam best wat tijd in beslag. Dat gaf de bewoners de mogelijkheid om zich goed te oriënteren. Over sommige kwesties hakten ze snel de knoop door. “We wisten dat we een granieten keukenblad wilden, omdat graniet een prachtig en sterk materiaal is”, vertelt de bewoonster. “We zijn op pad geweest bij Michel Oprey & Beisterveld, zodat we konden selecteren welke patronen we mooi vonden. Omdat de rest van de woning al rustig oogt, mocht het blad eruit springen.” Hun thuis moest een plek vol mooie aandenkens worden. Daarom zijn er volop niet-alledaagse, persoonlijke voorwerpen in de woning te vinden. Het bijna vier meter lange schilderij is een verhaal apart: de muur waaraan het schilderij nu hangt, was al getekend toen de bewoners het schilderij bij de antiquair tegenkwamen. Wat bleek? Het schilderij was net 30 centimeter te lang. Het schilderij níét kopen behoorde niet tot de mogelijkheden en dus werd de muur gewoon verlengd. Een andere blikvanger met een uniek verhaal is de rustieke houten eettafel, die de bewoners op goed geluk vonden in een voormalige viswinkel in een naburig dorp. De tafel had drie jaar in een schuur gestaan, maar met de juiste zorg en aandacht is ze een plek geworden voor een ontbijt met het gezin of om gezellig een kop koffie te drinken met vrienden. Kortom, een plek om geluksmomenten te delen.

Via de ambachtelijk vervaardigde eikenhouten trap bereik je de eerste etage: het domein van de kinderen, waar ze niet alleen hun eigen – zelf ingerichte – slaapkamers hebben, maar ook een gedeelde badkamer. Voor het slaapgedeelte van de ouders moeten we echter op de beneden-E-Installatie: Van Geffen Electrotechniek Verlichting binnen/buiten: Van Lotringen LightingSchilderwerk: Metallics schilderwerkenLandelijk ontwerp in natuurgetrouwe tinten243verdieping zijn. Voorbij het leefgedeelte bevindt zich een doorgang naar de suite met badkamer en riante dressing. Bijzonder hieraan is dat de ruimte hoog opgetrokken is en dat de nok open is gelaten. Net als de rest van de woning, biedt ook de masterbedroom uitzicht op de tuin en de weidse omgeving. Dat is pas zalig ontwaken!

Luxe uit zich in verschillende vormen, maar vooral in geluk. Voor deze bewoners geen buitenverblijf of poolhouse; er is maar één ding waar hun passie echt naar uitgaat. “Genoeg ruimte voor onze paarden”, aldus de bewoner. “Dat trok ons over de streep om te verhuizen. Als die wens niet vervuld kon worden, waren we in ons vorige huis blijven wonen.” De tuin is dan ook volledig ingericht op een leven waarin paarden centraal staan. Nu de ruimte er toch was, kozen de bewoners ervoor een ruim opgezette stal te laten bouwen, die in verbinding staat met de weilanden aan de achter-zijde van het perceel.


Exterieur

Boerderij woning, landelijk, Tom Kneepkens, The Art of Living

Alsof je binnenstapt in een schilderij

Het is er fijn rondlopen in en om deze woning: de stenen matchen, het toegepaste hout komt overeen in zowel het ex- als interieur en het uitzicht over de weilanden en omringende bossen is jaloersmakend. De kavel is nauw met de natuur verweven – zo dicht bij een dorpsrand is dat een uniek gegeven. “Van de gemeente moest het een soort moderne schuur-woning worden, maar dat wilden we niet”, vertelt de bewoonster. “We hadden van tevoren al helemaal in ons hoofd wat we wél wilden: een rieten dak dat als een stolp over de woning is geplaatst, maar dat aan de voorzijde een uitloop heeft tot aan de grond. De architect heeft onze wensen perfect vormgegeven.” “Met de gevelstenen zijn we heel lang bezig geweest”, voegt de bewoner toe. “Lange tijd konden we niet vinden wat we voor ogen hadden. We zochten een ruwe, kromme steen – niet zo’n puntgave moderne steen. Deze gevelstenen zijn eigenlijk geen volwaardige stenen, maar restanten van bakstenen. Deze rustieke stenen worden handmatig gebakken, op zeer hoge temperatuur, waardoor de bovenste laag vanbinnen verkoolt en een bijzondere vorm en textuur krijgt.” De keuze voor de juiste bakstenen geeft extra charme aan de toch al zo prachtige woning, waar genieten van het leven een hoge plaats inneemt. “Als ik deze plek zou omschrijven”, sluit de bewoonster af, “zou ik kiezen voor een mix tussen modern en landelijk, maar wel absoluut in onze eigen stijl.” Als dat geen garantie voor levensgeluk is!

Editor: Media team

Datum: 18-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Patrick Meis