Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

Boerderijvilla voor groots genieten | Drijvers Architecten

Op de plek waar vroeger een boerderij stond, verrees een imposante boerderijvilla. Van de oude boerderij bleven de oorspronkelijke voorgevel en rechterzijgevel behouden en kreeg de spantconstructie van de schuur een nieuwe bestemming. Ontdek hoe comfortabel je kunt wonen in een boerderijvilla waar authentieke elementen bijzonder goed samengaan met hedendaags comfort en interieur. Met dit project laat Architectenbureau Drijvers Oisterwijk tot in het kleinste detail zien wat groots genieten is.

Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

Lederen bekleding dubbele deur: Alphenberg.

Schouw: De Opkamer. Houten vloer: De Paal Parket.

Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

E-installatie + domotica: Van Gerwen Installaties. Hanglamp: Jacco Maris Design. Behang: Arte.

Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

Verlichting: Lichtstudio Kwadraat. Betonlook vloer – Luxury Concrete Microcement: STUCUNST. Keukenblad: Solid Surface Services

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keuken & Interieurbouw: Van Zon interieurbouw. W-Installatie: Installatiebedrijf Schellens.

 

Contact met de natuur

Architectenbureau Drijvers Oisterwijk onderwierp het totale perceel aan een grondige inspectie en bracht in kaart wat cultuurhistorisch waardevol was aan het oorspronkelijke gebouw en wat nóg mooier kon worden. Na veel gesprekken met de opdrachtgever en de gemeente maakte het bureau een prachtig ontwerp met een absolute meerwaarde voor de omgeving. De dynamiek van het rieten dak is een golvende beweging, laag aan de gesloten voorzijde van de boerderij om een wuivende beweging naar boven te maken en alle ruimte te geven aan de grote raampartijen aan de achterzijde. Het contact met de natuur is in bijna iedere ruimte zichtbaar en voelbaar.

Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

Lift: Aesy Liften. Badkamerkranen: Dornbracht B.V. Trap: Trappenfabriek Vermeulen. Trapleuning: Kunst- en Siersmederij Müller Jabusch. Badkamermeubel: Solid Surface Services

Ligbad: Villeroy & Boch Badkamer & Wellness.

 

Levensloopbestendig

In het vroege voorjaar is het al aangenaam vertoeven in de tuinkamer en als het weer het toelaat kan de eiken harmonicapui geheel opengezet worden. Genieten kan natuurlijk ook in het poolhouse, direct aan het zwembad. Of het nu gaat om het sluiten van de houten lamellen, het bedienen van de audio- of videoapparatuur, of het wijzigen van de binnentemperatuur, alles gaat via een app. Nergens zie je snoeren, kanalen of in het oog springende roosters. In deze levensloopbestendige boerderij kun je zowel met de lift als met de trap naar de verdieping. De liftdeur is perfect weggewerkt achter een houten deur. Het totaal oogt rustig en juist hierdoor komen de details volledig tot hun recht.

Boerderijvilla | Drijvers Architecten, the art of living

Poort: DBS Logipark.

Tuinaanleg: De Prachttuinen. Buitenmeubilair: Design2Chill, Tuinontwerp: Van Mierlo Tuinen, Zwembad: Van Gemert Zwembaden en Sauna’s.

 

Warm en comfortabel

Je gaat de boerderijvilla binnen via de met koper bekleedde voordeur. De waaltjes lopen van buiten naar binnen door en binnen is de vloer aangenaam warm. Er is een apart dames- en herentoilet met ieder een uniek fonteintje. Links naast de voordeur is de matzwarte stalen taatsdeur bekleed met leer de ingang naar de ruime living. Hier is gekozen voor een traditioneel houten plafond, een eikenhouten vloer en een hoogpolig, warm kleed. Op de comfortabele hoekbank vol kussens met natuurlijke patronen kom je tot rust en laat je je meenemen in digitale verhalen vanaf het grote scherm.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van Architectenbureau Drijvers?