Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

  • Studio Redd
  • Abcovenseweg 23a
  • 5051 PT Goirle

Bostuin in groene omgeving | Studio REDD

Deze villa staat in de groene omgeving van Hilversum. De eigenaren hadden de wens om de bestaande woning uit te bouwen en daarbij meteen de bostuin onder handen te nemen. Studio REDD was op uitnodiging van de architect al vroeg betrokken in het traject en daardoor mochten zij zowel over de aanbouw als het tuinontwerp meedenken.

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

 

Studio REDD startte het traject met een analyse van de omgeving, de landschappelijke context en de bestaande architectuur. Verschillende bestaande bomen werden meegenomen in het ontwerp en de villa met prachtige rieten kap en statige uitstraling laten zij opgaan in de bostuin.

 

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen
 

Binnen en buiten verbinden

In de woning is een verbindende loper toegepast vanaf het bordes bij de voordeur. De loper loopt dwars door de woning, eindigt in de diepte van de bostuin en vormt zo een lange verbindende zichtas.

 

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

 

Het leggen van verbindingen bestaat in dit tuinontwerp ook uit de keuze voor contrast. Om een aanwezig hoogteverschil op te vangen en de woning tegelijkertijd een sterk karakter te geven, is gekozen voor het creëren van een plateau.

 

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

 

Voor de padenstructuur rondom is gekozen voor een natuurlijke slinger, welke een mooi contrast vormt met de strakke vormgeving dichtbij het huis en verbindt verschillende leefplekken met elkaar. Zo heeft het gezin diverse plekken om te genieten, ontspannen en te spelen.

 

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

Materialisatie

Wat deze bostuin zo bijzonder maakt is de combinatie van de bestaande -en nieuwe beplanting. Met de beplanting zoeken we de relatie tot het landschap. Planten die in deze bosachtige omgeving veel voorkomen, zie je ook terug in het tuinontwerp. Er is gekozen voor een combinatie van verschillende materialen, zowel landelijk als modern. Denk hierbij aan keramische tegels die in combinatie met hergebruikte dikformaat klinkers en ‘moraine’ grind worden toegepast.

De bostuin is opgewaardeerd en heeft nu een tijdloos karakter waar de bewoners nog jaren plezier van kunnen hebben.

 

Bostuin, Studio REDD, Inspiratie, Tuinen

 

 

Tekst: Studio REDD
Fotografie: Studio REDD

____

Studio Redd

____

Meer projecten zien van Studio REDD?

 

 


Web editor: Media team     |

Datum: 23 | sep | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media