Bosvilla met thuis fitness

Studio Hout

Verscholen aan de rand van een Brabants bos staat een schitterend gelegen en verbouwde luxe villa, waar de bewoners in alle rust kunnen verblijven. De villa heeft een eigentijds interieur en exterieur gekregen mét thuis fitness, zonder af te doen aan de originele villa die meer dan dertig jaar geleden door de eigenaar zelf werd gebouwd. De bewoners vonden er hun vernieuwde thuis na hun verblijf in het buitenland. Studio Hout realiseerde op basis van het prachtige ontwerp van interieurarchitect Eric Faassen al het fraaie meubelmaatwerk in de woning.


Benedenverdieping

Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieurbouw

Studio Hout

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Stoelen Zithoek

Keijser & Co

Haarden

Heerkens Openhaarden

Keukenapparatuur

Gaggenau

Afzuigkap

Wave Kitchen Products

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Meubelen

Olav Home

Taatsdeuren

Van Der Meijs Glas

Wandtegeltjes

Piet Boon by Douglas & Jones

Keuken met marmervloer 

De keuken heeft een kookgedeelte, eetgedeelte, wijnkast met bar en een koffiepantry. De mooie, originele marmervloer ligt hier nog, zoals geldt voor een groot gedeelte van de begane vloer. Opvallend zijn de blauwe muren en de notenhouten en lederen kastdeuren, die het geheel een welkom en origineel uiterlijk geven. De keuze viel op een rvs-werkblad voor het meterslange kookeiland met onder meer een watergrill, teppanyaki-plaat en wok. Erboven hangen, zoals je ook in veel horeca ziet, metalen planken die behalve functioneel ook esthetisch bijdragen aan de ruimte. De robuuste eettafel staat voor de notenhouten kastenwand met haard en televisie. De bar en koffiepantry zijn uitgevoerd in hetzelfde hout.

Vanuit de in bohemian stijl ingerichte tuinkamer heb je prachtig uitzicht op de tuin en het aangrenzende bos. De tv is ingenieus uitklapbaar weggewerkt in het plafond. Terwijl je wegkruipt in de zachte bank met kussens, plaids en poefjes in kleurrijke stoffen en patronen, kun je ervoor kiezen om naar het haardvuur te staren of je blik te verplaatsen naar de tuin. De hand van de vrouw des huizes is niet alleen in deze ruimte goed zichtbaar, maar ook in de tv-kamer, die achter de keuken is gelegen. Hier koos zij voor behang op het plafond, een blauwe velours bank met kleurrijke sierkussens en dezelfde blauwe kleur op de muren als in de keuken.

 


Ontspanning

Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van de ontspanning

Tegelwerken

Tegelgroep Nederland

Vloer en wandtegels

Piet Boon by Douglas & Jones

Fitness apparatuur

Life Fitness

Glazen deuren

Van Der Meijs Glas

Thuis fitness

De bewoners hoeven de deur niet uit om fit te blijven: in een grote ruimte staan meerdere fitness-apparaten tegenover een door Studio Hout gemaakte grote wand. Een echte thuis fitness. Deze heeft een one-way-mirror met geïntegreerde televisie voor de nodige afleiding tijdens een work-out. Een wand met glimmende tegeltjes loopt door in de achter de fitness gelegen tuinkamer. Aan de andere zijde van de thuis fitness is de wellnessruimte. Blikvanger is de door Eric ontworpen prachtige eikenhouten wastafelmeubel, met als kers op de taart twee uit kei gehouwen waskommen. Kristian: “Toen ik Eric vroeg hoe hij dit meubel gemaakt wilde hebben, zei hij: ‘Precies zoals op mijn tekening’, nou, dat was wel een uitdaging want geen enkele machine die wij hebben, kon dit precies zo maken. Het werd een project dat we met heel wat handwerk hebben kunnen realiseren.”


Bovenverdieping

Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Natuursteen

G&M Natural Stones

Interieurbouw

Studio Hout
Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living
Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living

Masterbedroom met luxe uitstraling 

Op  de  tweede  verdieping  is  de  imposante  masterbedroom  met  badkamer  gesitueerd. Het sanitair staat vrij in de ruimte en is een waar lust voor het oog. De  aan  beide  zijden  toegankelijke  dubbele  inloopdouche  heeft  slechts  glazen  wanden  als  afscheiding.  Het  marmer  in  de  sanitaire  ruimte  is  in  ‘open  boek’  gelegd:  de  marmerplaten  zijn  gespiegeld  aan  elkaar  geplaatst,  waardoor  het  lijnenspel precies in elkaar overloopt. Het geeft de ruimte een prachtige en zeer luxe uitstraling. Eric Faassen: “Het vrijstaande bad is uit kei gehouwen, net als overigens  het  bad  in  de  tuin.  Het  marmer  is  toegepast  als  vloer,  muurkolom  voor  de  douche  en  komt  terug  in  het  badkamermeubel.  Het  badkamermeubel  is verder gemaakt van donker gebeitst eikenfineer, dat ook is gebruikt voor de kasten die aan de zijwanden doorlopen naar de masterbedroom.” De op maat gemaakte achterwand van het bed aldaar en de bijbehorende nachtkastjes, zijn voorzien van een groengrijze lederen stoffering. De  tegenover  de  masterbedroom  gelegen  dressing  biedt  veel  opbergruimte.  Kristian  Senecaut  van  Studio  Hout:  “Eric  en  ik  hebben  veelvuldig  overlegd  om  deze kasten precies goed op maat te krijgen, rekening houdend met de kap van de woning.” Daar is Studio Hout goed in geslaagd: de dressing ziet er als perfect maatwerk   uit.   Je   kunt   gerust   zeggen   dat   perfectie   geldt   voor   het   hele   interieurontwerp  en  gerealiseerde  meubelmaatwerk.  De  samenwerking  tussen  Eric Faassen, Studio Hout en hun opdrachtgevers, heeft zonder twijfel een grote stempel gedrukt op de stijlvolle transformatie van deze villa. 


Exterieur

Thuis fitness, studio hout, luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Buitenmeubilair

Borek Parasols

Karakteristieke villa

De villa die verschijnt zodra je de bocht van de oprijlaan voorbij bent, heeft een gedeeltelijk met riet bedekte kap die mooi combineert met de leien dakpannen en het afrormosiahout dat voor meerdere muren en kozijnen is toegepast. Alleen de witte bakstenen muren, schoorsteen en de deuren met landelijke kozijnen, herinneren nog aan het exterieur van de originele villa. De tuin is volledig vernieuwd en beschikt over een ruim bemeten zwembad waar in het bijzonder ook de kleinkinderen graag vertoeven. De oorspronkelijke entree ‘waar toch niemand ooit gebruikt van maakte’ is nu voorzien van glas en biedt ruimte aan een deel van de kunstwerken die de familie rijk is.

Editor: Media team

Datum: 21-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Jaro van Meerten