Boven het maaiveld uitstekende nieuwbouw villa

Bob Manders

Iconisch: zo mag je deze gezinsvilla op een markante locatie aan het begin van een nieuwe woonwijk gerust typeren. De opdrachtgevers van Bob Manders Architecture en Mint Interieur wensten niet alleen een functionele woning voor hun gezin, maar ook een die tot de verbeelding spreekt. En dat is precies wat zij voor hen hebben gerealiseerd. De bewoners profiteren nu van de uitgekiende architectuur met vergezichten en optimale bezonning. Het verfijnde maatwerkinterieur sluit daar naadloos bij aan. Hun privacy wordt gewaarborgd, terwijl vanaf buiten bezien de woning een open uitstraling heeft en het leven binnen toch enigszins zichtbaar is.


Woning

Nieuwbouw, Gezinsvilla, Bob Manders, The Art of Living

Dak met driedimensionaal zadeloppervlak

Architect Bob Manders: “We hebben de hoofdwoning, met royale glazen schuifdeuren aan de oostelijke tuinzijde, op een halve verdieping boven het maaiveld gepositioneerd. Zo heb je mooi uitzicht op de tuin en over de aarden wallen heen, die de percelen verplicht omzomen. Het onder de hoofdwoning gelegen souterrain met wellness, garage en speelkamer ligt zodoende een halve verdieping boven de grond. Het dak op de bovenste verdieping heeft een hyperbolische paraboloïde vorm.” Het verloop van dit markante dak met z’n driedimensionale zadeloppervlak zorgt voor een verrassende vormgeving en, ter hoogte van het lagere gedeelte, voor extra intimiteit in de woning. De eikenhouten lattenbekleding aan de onderzijde van het dakvlak is diagonaal ten opzichte van de hoofdstructuur gemonteerd. Zo komen de gebogen lijnen extra tot hun recht ten opzichte van de kaarsrechte balken en de verzonken glazen schuifdeuren.


Ontwerp

Nieuwbouw, Gezinsvilla, Bob Manders, The Art of Living

Alle leveranciers van het interieur

Vloerafwerking

DRT Gietvloeren

Designkeuken

Bulthaup

Manders ontworpen betonstenen

Een ander typerend architectonisch onderdeel vormt de betonwand met door Manders ontworpen betonstenen die het zonlicht de hele dag door op ‘vlekkerige’ wijze filteren. De betonwand maakt deel uit van de prachtige overdekte entree van de woning met betonnen traptreden en spiegelvijver. Beton – zowel gestuct, bekleed als kaal – vormt het hoofdbestanddeel van de woning en is gecombineerd met fris wit stucwerk, robuust natuursteen en vloeiende houten belijningen.


Exterieur

Nieuwbouw, Gezinsvilla, Bob Manders, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Design schakelmateriaal

Basalte

Natuursteen

The Flagstone Company

Een centraal interieurelement

Een centraal interieurelement is de eethoek met stoere betonnen haard. De door Mint Interieur gerealiseerde douchecabines met nis van marmer, een badmeubel met marmeren blad en glazen wanden en een royale inloopkast met messing frontlades, zijn fraaie blikvangers. Messing komt bijvoorbeeld ook terug in het tv-meubel en in de verzonken grepen van de garderobekasten. Door open te staan voor de ideeën van Manders Architecture en Mint Interieur en deze ook daadwerkelijk te laten realiseren, steken de bewoners letterlijk en figuurlijk boven het maaiveld uit en wonen ze er ongetwijfeld nog jaren met veel plezier.

Editor: Lizzy Anker

Datum: 15-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender